Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje ketvirtadienį prisišvartuos laivas su 87 migrantais

Ispanija leido vienos nevyriausybinės organizacijos laivui, išgelbėjusiam prie Libijos krantų 87 migrantus, ketvirtadienį atplaukti į Alchesiraso uostą, Italijai atsisakius jį įsileisti, pranešė NVO.
Migrantai Viduržemio jūroje
Migrantai Viduržemio jūroje / „Scanpix“/AP nuotr.

Migrantai, kurių dauguma atvyko iš Sudano, įskaitant karo nusiaubtą Darfūrą, praleido Viduržemio jūroje 50 valandų pripučiamoje valtyje, neturėdami geriamojo vandens. Atvykėliai buvo išgelbėti rugpjūčio 2-ąją, ir dauguma jų dėl degalų ir druskos poveikio patyrė nudegimų.

Ieškodamas uosto laivas kelias dienas dreifavo prie Libijos krantų, kol galiausiai gavo leidimą prisišvartuoti Ispanijoje.

Jis ketvirtadienio rytą atvyks į Alchesirasą, esantį šalimais Gibraltaro sąsiaurio, naujienų agentūrai AFP patvirtino viena organizacijos atstovė.

Kai laivas ieškojo jį priimti galinčio uosto, Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini, kurio vyriausybė nebeįsileidžia į šalies uostus migrantų gelbėtojų laivų, parašė tviteryje: „Bet kur, tik ne Italijoje.“

Nors šiemet dėl Romos ir Libijos valdžios griežtos imigracijos politikos Ispanija aplenkė Italiją pagal priimamų migrantų skaičių, vyriausybė Madride vėl pasiūlė pagalbą.

Remiantis Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis, šiemet į Ispaniją jau atplaukė daugiau nei 23,7 tūkst. žmonių, o 307 žuvo Viduržemio jūroje – tai yra, daugiau nei per ištisus praėjusius metus.

Birželį prancūzų NVO priklausančiam laivui „Aquarius“, išgelbėjusiam 630 įstrigusių migrantų, buvo leista prisišvartuoti Ispanijos rytuose esančiame Valensijos uoste, Italijai ir Maltai atsisakius jį įsileisti ir išprovokavus Europoje diplomatinę krizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius