-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje nuteisti kalėti 15 metų penki vyrai, pripažinti kaltais dėl grupinio išžaginimo

Ispanijos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs atgarsio sulaukusią grupinio išžaginimo bylą, penktadienį pripažino kaltais penkis vyrus, panaikindamas žemesnės instancijos teismo nutarimus nuteisti juos už smulkesnius nusikaltimus.
Teisėjo plaktukas
Teisėjo plaktukas / cardplayer.com nuotr

Remiantis nauju nuosprendžiu, kaltinamieji nuteisiami kalėti 15 metų, o du ankstesni verdiktai, pribloškę Ispaniją ir išprovokavę masinius protestus, anuliuojami.

Per 2016-ųjų San Fermino bėgimo su buliais festivalį Pamplonoje penki vyrai, vadinę save „Gauja“, nufilmavo, kaip išžagina vieną 18-metę.

Nukentėjusi mergina tvirtino, kad tai buvo grupinis išprievartavimas, tačiau vyrai tikino, kad santykiauta abipusiu sutarimu. Incidentas išprovokavo didžiulę feminisčių pasipiktinimo bangą visoje šalyje.

Pernai balandį „Gaujos“ nariai buvo nuteisti už „lytinį piktnaudžiavimą“, o ne pagal sunkesnius kaltinimus „seksualiniu smurtu“, apimančiu išžaginimą. Dėl to tūkstančiai pasipiktinusių ispanų išėjo į gatves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius