Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos princesė apskundė jai pateiktus kaltinimus

Ispanijos karaliaus Felipe VI sesuo princesė Cristina trečiadienį pateikė apeliaciją dėl jai iškeltų kaltinimų korupcija ir pinigų plovimu, dėl kurių jai gresia stoti prieš teismą.
/ AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jeigu princesė Cristina atsidurtų teisiamųjų suole, tai būtų precedento neturintis baudžiamasis procesas, kuris labai apsunkintų liepos 18 dieną sostą perėmusio Filipe siekius pataisyti monarchijos reputaciją.

Tačiau 49-erių šviesiaplaukės princesės advokatai siekia panaikinti bylą nagrinėjusio teisėjo Jose Castro birželio 25 dienos sprendimą patvirtinti kaltinimus dėl mokesčių vengimo ir pinigų plovimo princesei Cristinai, kuria susidomėta pradėjus tirti jos vyro 46 metų buvusio olimpiečio rankininko Inaki Urdangarino verslo sandorius.

Kovos su korupcija prokurorai anksčiau nepritarė minimo teisėjo sprendimui paskelbti Cristiną įtariamąja, nurodydami, kad įrodymų prieš ją nepakanka.

Galutinį sprendimą dėl to, ar teisti įtariamuosius, Maljorkos Palmos provincijos teismas priims tik po apeliacijų išnagrinėjimo.

Nuo to laiko, kai kilo skandalas, Cristina yra nusišalinusi nuo karališkosios šeimos veiklos.

Tačiau, jeigu tyrimą atliekančio teisėjo išvados bus paliktos galioti, Cristina bus pirma per visą istoriją tiesioginė Ispanijos monarcho giminaitė, stosianti prieš teismą kaip atsakovė baudžiamojoje byloje.

J.Castro'as aiškinosi įtarimus, kad Cristinos vyras ir vienas buvęs verslo partneris pasisavino 6 mln. eurų valstybės pinigų iš kontraktų, atitekusių labdaros fondui „Noos“.

Cristina dirbo „Noos“ valdyboje, o I.Urdangarinas buvo jos pirmininkas.

Nuo to laiko, kai kilo skandalas, Cristina yra nusišalinusi nuo karališkosios šeimos veiklos.

Ji nedalyvavo ir ceremonijose birželio 19 dieną, kai jos brolis Felipe įžengė į sostą.

Jeigu princesė Cristina atsidurtų teisiamųjų suole, tai būtų precedento neturintis baudžiamasis procesas.

Kai Felipe tapo karaliumi, nei Cristina, nei jos 50 metų sesuo Elena nebėra oficialios karališkosios šeimos dalis. Pagal Ispanijos įstatymus, karūnai atstovauja tik karalius, jo žmona, jo tėvai, palikuoniai ir sosto įpėdinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius