Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Istorikas: Donaldo Trumpo šimtadienis – labiausiai nevykęs

JAV prezidento Donaldo Trumpo šimtadienis yra labiausiai nevykęs visoje istorijoje, „The Independent“ cituoja JAV istoriką Douglasą Brinkley.
A.Merkel ir D.Trumpo susitikimas Baltuosiuose rūmuose
A.Merkel ir D.Trumpo susitikimas Baltuosiuose rūmuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Būti taip žemai reitingų lentelėse kaip jis, kol FTB direktorius per televiziją aiškina pradėjęs tyrimą dėl jo ryšių su Rusija, aš tiesiog neįsivaizduoju, kad gali būti dar blogiau“, – sakė istorikas Douglasas Brinkley, gerai žinomas biografijų apie prezidentus Geraldą Fordą, Frankliną Rooseveltą ir Theodore'ą Rooseveltą autorius.

„Tai yra labiausiai nevykusios 100 dienų“, – pridūrė jis.

Federalinių tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey pasakė neradęs įrodymų, kad Baracko Obamos administracija šnipinėjo „Trump Tower“, ir taip paneigė prezidento „Twitter“ paskyroje paskleistus gandus. Jis taip pat pasakė, kad FTB pradėjo galimų D.Trumpo administracijos ryšių su Rusija tyrimą.

Dėl to D.Brinkley, kuris taip pat dėsto istoriją privačiame universitete Teksase, pridūrė: „Ore tvyro išdavystės kvapas. Įsivaizduokite, jeigu J.Edgaras Hooveris ar bet kuris kitas FTB direktorius liudytų prieš prezidentą? Tolesnius įvykius sunku įsivaizduoti.“

D.Trumpo reitingai yra blogesni nei bet kurio buvusio prezidento po tiek laiko poste. „Gallup“ rodo, kad jį teigiamai vertina vos 39 proc. amerikiečių.

B.Obamos populiarumas, praleidus Baltuosiuose rūmuose maždaug šimtą dienų, buvo 62 proc., George'o W.Busho – 58 proc., Billo Clintono – 53 proc.

Dwightą Eisenhowerį palankiai vertino net 74 proc., o Johną F.Kennedy – 73 proc. amerikiečių.

D.Brinkley D.Trumpo administraciją kritikavo ir anksčiau. Praėjus vos kelioms dienos po inauguracijos, jis svarstė, ar naujasis prezidentas nesabotuoja pats savęs, pateikdamas abejotiną informaciją apie minios per inauguraciją dydį.

„Valdžios pasikeitimas įvyko be kliūčių. Jo rėmėjai buvo nuoširdūs ir jų buvo daug. Bet jis negali nustoti žiūrėti kabelinės televizijos. Dabar jis pradėjo tokio prasto prezidentavimo laikotarpį, kokio ilgai nematėme“, – kalbėjo istorikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius