Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis JAV prezidento vizitas Kuboje prasidėjo

JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį atvyko į Kubą, kad užbaigtų ilgiau negu pusę šimtmečio trukusį Šaltojo karo konfliktą, pavertusį komunistinę salą ir jos didžiąją kaimynę nesutaikomomis priešininkėmis.

Užbaigęs dešimtmečius trukusias JAV pastangas atkirsti Kubą nuo viso pasaulio B.Obama kartu su savo žmona Michelle ir abiem dukromis atvyko į Havaną trijų dienų vizito.

Kai JAV prezidento lėktuvas nusileido lietingoje Havanoje, B.Obama parašė žinutę „Twitter“ tinkle. „Kaip laikaisi, Kuba, – pirmas sakinys buvo parašytas ispanų kalba. Toliau B.Obama tęsė angliškai. – Ką tik nusileidau, laukiu susitikimų ir pašnekesių su Kubos žmonėmis.“

B.Obamą ir jo šeimą oro uoste pasitiko Kubos užsienio reikalų ministras Bruno Rodriguezas. B.Obamos ir Kubos prezidento Raulio Castro susitikimas numatytas pirmadienį.

Šis pareigas einančio JAV prezidento vizitas Kuboje bus ne vien pirmasis po to, kai Fidelio Castro vadovaujami partizanai 1959 metais nuvertė Amerikos palaikomą Fulgencio Batistos vyriausybę, bet ir po prezidento Calvino Coolidge'o apsilankymo saloje prieš 88 metus.

B.Obama, siekiantis užsitikrinti istorinį užsienio politikos palikimą paskutiniaisiais savo kadencijos metais, sekmadienio vakarą planuoja pasivaikščioti Havanos senamiestyje, o pirmadienį, po susitikimo R.Castro, stebėti kubiečių bei amerikiečių beisbolo komandų rungtynes. Į Jungtines Valstijas B.Obama grįš antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius