Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įšventindamas 13 naujų kunigų popiežius Pranciškus pabarė dvasininkus už moralizuojantį pamokslavimą

Popiežius Pranciškus sekmadienį Vatikane įšventino 13 naujų kunigų ir pasakė jiems, kad jie „nėra mokymo šeimininkai“, tad turėtų būti atlaidesni savo parapijiečiams.
Popiežius Pranciškus Šv Petro bazilikoje įšventina naujus kunigus
Popiežius Pranciškus Šv Petro bazilikoje įšventina naujus kunigus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Man tikrai skaudu, kai susiduriu su žmonėmis, kurie nebevaikšto išpažinties, nes sulaukia moralizuojančio pamokslavimo, blogo elgesio, apibarimo“, – sakė Pranciškus savo homilijoje per įšventinimo mišias Šv.Petro bazilikoje.

„Jie jaučia, kad bažnyčios durys uždaromos jiems prieš nosį. Prašom to nedaryti. Turėkit gailestingumo“, – sakė iš Argentinos kilęs popiežius ir pridūrė: „Ne jūs esat mokymo šeimininkai, tai – Viešpaties mokymas“.

Tarp tų 13 kunigų, kurie per įšventinimo apeigas gulėjo veidu žemyn priešais altorių, yra šeši kunigai iš Italijos ir po vieną iš Brazilijos, Čilės, Ekvadoro, Pakistano, Pietų Korėjos, Venesuelos ir Vietnamo.

Popiežius Pranciškus demonstruoja tolerantiškesnę ir ganytojiškesnę prieigą nei jo pirmtakai ir tvirtina, pavyzdžiui, kad kunigai turėtų krikštyti nesusituokusių katalikų ir vienišų motinų vaikus.

Jis taip pat yra sakęs, kad Katalikų Bažnyčia neturėtų būti „apsėsta“ tokių temų kaip abortai, kontracepcija ir gėjų santuokos, nors neragino daryti kokių nors pakeitimų katalikiškame mokyme šiais opiais klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius