Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtakingieji broliai Kochai atsisakė paremti Donaldą Trumpą

Respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas per rinkimų kampaniją jau yra pasakęs tiek daug skandalingų nesąmonių, kad nuo jo nusisuko daugelis partijos senbuvių. Ir ne tik – finansiškai paremti nekilnojamojo turto magnatą atsisakė ir milijardieriai pramonininkai broliai Kochai, skelbia „Reuters“.
Charlesas ir Davidas Kochai
Charlesas ir Davidas Kochai / „Twitter“ nuotr.

Nors įtakinguosius verslininkus, kurie jau daug dešimtmečių negaili pinigų respublikonų kandidatams įvairiuose rinkimuose, spaudė kiti didieji donorai, broliai Kochai šaltakraujiškai pranešė, kad pinigus geriau išleis rinkimų lenktynėms į Kongresą.

Toks akibrokštas D.Trumpą, kuris, tiesa, ir pats yra milijardierius, atkerta nuo sraunaus kampanijos finansavimo šaltinio.

Tai taip pat parodo, kad jo kandidatūra verčia nepatogiai jaustis bent dalį tradicinių respublikonų donorų. Vien per dvi pastarąsias savaites D.Trumpas leido suprasti, kad svarstytų Krymo pripažinimą Rusijai, nepagarbiai atsiliepė apie žuvusio JAV musulmono kario šeimą ir išvadino savo varžovę Hillary Clinton „velniu“.

O broliai Charlesas ir Davidas Kochai, kurie šiam rinkiminiam rudeniui yra numatę beveik 300 mln. JAV dolerių, yra galingi Respublikonų partijos rėmėjai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

„Šiuo metu negaliu paremti nė vieno kandidato į prezidentus“, – per donorų renginį Kolorado valstijoje pareiškė Ch.Kochas.

Jis neslepia, jog jo kartu su broliu užmegztas donorų tinklas siekia, kad federalinė vyriausybė nustotų subsidijuoti kai kurias pramonės šakas.

„Bet kadangi nė vienas kandidatas į prezidentus su mumis nesutinka, geriau skirsime visas pastangas tam, kad tokių principingų lyderių atsirastų Atstovų rūmuose ir Senate“, – pažymėjo turtingas pramonininkas.

Naujausia žinia apie Kochų atsisakymą finansiškai padėti skandalingajam magnatui naudingiausia demokratų kandidatei Hillary Clinton.

Broliai Kochai nuolat pabrėžia, kad jiems labai svarbūs laisvosios rinkos principai, o D.Trumpui, regis, itin aktualus protekcionistinių priemonių išsiilgęs elektoratas.

Kita vertus, pramonininkai per respublikonų pirminių rinkimų maratoną atsisakė įsikišti į lenktynes paremdami kurį nors kitą kandidatą ir taip padėdami jam įveikti D.Trumpą.

Bet kokiu atveju naujausia žinia apie Kochų atsisakymą finansiškai padėti skandalingajam magnatui naudingiausia demokratų kandidatei H.Clinton.

Jos kampanija pinigų turi kaip niekada daug, o šios lėšos tikrai bus panaudotos per lemiamus mėnesius iki lapkričio rinkimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius