Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija pratęsė suvaržymus dėl koronaviruso, atidėjo moksleivių sugrįžimą į mokyklas

Skelbdama naujus suvaržymus dėl koronaviruso Italija antradienį atidėjo moksleivių sugrįžimą į mokyklas, o viena pagalbos organizacija įspėjo, kad tūkstančiai paauglių po kelis mėnesius trukusių nuotolinių mokslų juos tiesiog meta.
Roma
Roma / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal naują vyriausybės įsakymą paaugliai į klases sugrįš ne sausio 7-ąją, o sausio 11-ąją, bet tik pusei įprasto pamokų laiko. Jaunesni vaikai į mokyklas sugrįš ketvirtadienį.

Tačiau dalis moksleivių į mokyklas sugrįš dar vėliau, nes keli regionai jau nusprendė kontaktinį mokymą atnaujinti tik sausio pabaigoje.

VIDEO: Šiaurės Italiją užvertė sniegas: kai kur jo sluoksnis siekia net 2 m., o vaizdai – tarsi iš pasakos

Italijos paaugliai per pastaruosius vienus metus kontaktiniu būdu mokėsi vos kelis mėnesius: dėl pavasarinio karantino ir tolesnių suvaržymų, rudenį įvestų kylant antrai koronaviruso bangai.

Italija yra tarp šalių, labiausiai nukentėjusių nuo COVID-19 pandemijos; šalyje jau mirė per 75 tūkst. šia liga sirgusių žmonių.

Vyriausybė taip pat iki sausio 15-osios pratęsė judėjimo tarp regionų draudimą, be to, patvirtino, kad barai ir restoranai liks uždaryti sausio 9-osios ir 10-osios savaitgalį.

Visa Italijos teritorija beveik visu šventiniu periodu buvo didelės rizikos „raudonoji zona“. Šis režimas galioja iki sausio 6-osios.

VIDEO: Karantine uždaryti italai nepraranda optimizmo – renkasi balkonuose ir dainuoja

Organizacija „Save the Children“ („Gelbėkit vaikus“) antradienį įspėjo, kad pandemija „smarkiai paveikė“ milijonų paauglių gyvenimą ir kad nuotolinis mokymas padarė „galbūt neatitaisomą žalą“.

Organizacija paskelbė 14–18 metų Italijos paauglių apklausos rezultatus, rodančius, kad 28 proc. jų turi bent vieną bendraklasį, kuris liovėsi dalyvauti pamokose. Pranešime įspėjama, kad dešimtys tūkstančių vaikų galbūt meta mokyklas.

1 tūkst. apklaustų paauglių nurodė, kad susiduria su sunkumais prisijungdami prie internetinių pamokų, kad jiems sunku sutelkti dėmesį. 37 proc. apklaustųjų sakė, kad nukentėjo jų pačių gebėjimas mokytis.

„Save the Children“ taip pat perspėjo dėl rizikos tiems vaikams, kurie neturi technologijų ar erdvės namuose, kurių reikia darbui internetu.

„Kyla rizika, kad ilgas nebuvimas mokykloje virs visišku [jos] metimu, kad daug mergaičių ir berniukų per šią rimtą ekonominę krizę galiausiai papildys išnaudojamų darbuotojų gretas“, – sakė organizacijos Italijos ir Europos padalinio direktorė Raffaela Milano

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius