Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija tapo paskutine didžiąja Vakarų šalimi, leidusia tos pačios lyties asmenų civilines sąjungas

Italijos parlamento nariai žengė istorinį žingsnį, atverdami duris tos pačios lyties asmenų civilinėms sąjungoms, rašo „The Independent“. Toks žingsnis reiškia, kad tai jau paskutinė didžioji Vakarų šalis, pripažinusi homoseksualių asmenų lygiateisiškumą su heteroseksualiomis šeimomis.
LGBT parado Italijoje akimirkos
LGBT parado Italijoje akimirkos / „Scanpix“/AP nuotr.

Premjeras Matteo Renzi gavo parlamentarų pasitikėjimą balsavime žemuosiuose rūmuose ir dabar jo sprendimas jau bus tik formalumas.

M.Renzi dar prieš balsavimą demonstravo pasitikėjimą ir socialiniame tinkle skelbė, kad „tai šventė tiems, kurie buvo pagaliau pripažinti“. Jis pabrėžė, kad šio klausimo atidėliojimas ar neišsprendimas būtų milžiniška klaida.

Parlamentarai balsavo taip: 369 – už, 193 – prieš, du susilaikė. Italijos premjerui netgi tekino užsiminti apie atsistatydinimą, tam, kad ilgą laiką vilkintas klausimas pagaliau būtų išspręstas.

Tos pačios lyties civilinių sąjungų įteisinimui itin priešinosi katalikų bažnyčia. Naujasis įstatymas suteiks galimybę homoseksualioms poroms paveldėti partnerio pensiją po jo mirties, bei reikalauti teisės į bendrai užgyventą turtą.

Tiesa, iš įstatymo projekto buvo išbrauktas siūlymas leisti tos pačios lyties poroms įsivaikinti. Buvo baiminamasi, kad civilinė sąjunga tuomet taps per daug panašia į santuokos institutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius