Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italijos policija spaudžia į kampą vieną pavojingiausių pasaulyje mafijos vadų – Diaboliką

Matteo Messina Denaro – vienas pavojingiausių žmonių Italijoje, o gal net ir visoje Europoje. Italijoje populiarių komiksų antiherojaus Diaboliko vardu vadinamas Sicilijos mafijos bosas vis dar nesugaunamas laimikis Italijos teisėsaugai, rašo dailybeast.com.
Matteo Messina Denaro
Matteo Messina Denaro / „Twitter“ nuotr.

M.M.Denaro pažįstantys asmenys pasakoja, kad tuomet dar tik būsimasis Sicilijos mafijos bosas ginklą gavo dovanų jau 14-ojo gimtadienio proga. 18 metų jis jau nušovė žmogų tam, kad įrodytų, jog yra pasiruošęs aktyviai veikti savo tėvo grupuotėje.

„Aš galėčiau užpildyti visas kapines“, – išdidžiai aiškino M.M.Denaro, draugų teigimu, nužudęs 50-ąją savo auką. Paskutinis teisėsaugai žinomas išpuolis, kurį atliko pats Diabolikas – kito įtakingo Sicilijos mafijos boso Toto Riinos užsakymu.

Po to, kai jo  nužudyto konkuruojančio mafijos nario mergina, kuri tuo metu laukėsi jo vaiko, maldavo pasigailėti jos ir kūdikio, Diabolikas numetė pistoletą ant žemės ir pasmaugė ją savo rankomis.

M.M.Denaro biografijoje ir sprogdinimai muziejuose bei Florencijos ir Milano bažnyčiose, nusinešę 10 gyvybių ir sunkiai sužaloję 90 žmonių. 52 metų sulaukęs Diabolikas jau beveik dešimtmetį valdo Cosa Nostra Sicilijos mafiją, kurios valdymą perėmė iš teisėsaugos sučiupto Bernardo Provenzano.

Diaboliko ieško ne tik Italijos teisėsauga. Jo pėdsakais žengia ir amerikiečių FTB agentai, įtariantys, kad M.M.Denaro yra vienas iš didžiausio tarptautinio prekybos narkotikais tinklo valdytojų.

Tiesa, daugiau nei du dešimtmečius besislapstančiam Diabolikui ši savaitė buvo ypač sunki. Italijos policija suėmė net 11 artimiausių jo parankinių, perlaužė slaptą kodą ir konfiskavo mažiausiai kelis milijardus eurų Italijos mafijos turto.

Manoma, kad M.M.Denaro vis dar valdo mažiausiai 43 įmones ir apie šimtą nekilnojamojo turto objektų visame pasaulyje. Teisėsaugos pareigūnai Diaboliko paieškose naudoja ir bepiločius lėktuvus, ir jautriausius sensorinius prietaisus, tačiau mafijos boso slėptuvė išlieka nesurasta.

„Aš galėčiau užpildyti visas kapines“, – išdidžiai aiškino M.M.Denaro, draugų teigimu, nužudęs 50-ąją savo auką. 

Liudininkų teigimu, Diabolikas nevengdavo viešumos ir dažnai buvo matomas savo prabangiu „Porsche“ automobiliu sukantis ratus Trapanio miesto apylinkėse. Šaltinių teigimu, M.M.Denaro turi nemažai vaikų, o viena dukra, vardu Luciana, rudenį ketina tuoktis su sužadėtiniu Gordonu Londone.

Pasakojama, kad Diabolikas net ir griežtų tarptautinių paieškų metu sugebėjo nuskristi į Barseloną, kur jam buvo atlikta regėjimo korekcijos operacija. Be to, jis labai mėgsta kompiuterinius žaidimus ir dažnai ištisas dienas praleidžia žaisdamas naujausias jų versijas.

Italijos teisėsaugos teigimu, Diaboliko šlovė blėsta ir jis vis mažiau gerbiamas jaunų gaujos narių gretose. Įtariama, kad šie galiausiai atsikratys savo ilgamečio vado.

„Jis jaučia, kad žemė slysta iš po kojų“, – teigė antimafijos policijos Sicilijoje vadovas Renato Cortese. „Nėra tokio dalyko kaip nesučiumpamas bėglys. Visi galiausiai patenka į teisėsaugos tinklą. Dabar jau tik nuo mūsų atsidavimo ir kantrybės priklausys, kaip greitai pasinaudosime jo klaida“, – teigė pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius