Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos policijos pareigūnai ieško popiežių kritikuojančių plakatų autorių

Italijos policijos pareigūnai pirmadienį po visą Romą ieškojo popiežių kritikuojančių plakatų autorių, kilus įtarimams, kad su jais gali būti susiję Katalikų Bažnyčios konservatyvieji veikėjai.
Popiežių kritikuojantis plakatas Romoje.
Popiežių kritikuojantis plakatas Romoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Italijos sostinėje šeštadienį pasirodė dešimtys plakatų, kuriose pavaizduotas iš pažiūros griežtas popiežius Pranciškus ir surašytas kaltinimų jam sąrašas.

Plakatuose cituojama ir paties popiežiaus frazė: „Kur gi jūsų gailestingumas?“, tačiau šį kartą klausimas skiriamas pačiam pontifikui.

Ieškodami kaltininkų policija tikrino saugumo kamerų įrašus. Romos savivaldybė pranešė, kad mieste taip pat nuimta 200 plakatų, o likę – uždengti.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šią akciją, tačiau anot Vatikano ekspertų, tai, kad plakatuose kalbama apie Maltos ordino galvos „nukirsdinimą“, leidžia manyti, kad ši iniciatyva atėjo iš konservatorių.

Plakatai pasirodė tą pačią dieną, kai popiežius Pranciškus paskyrė savo specialųjį atstovą Maltos ordine, prieš tai paraginęs atsistatydinti šio ordino vadovą ir neleidęs atleisti jo didžiojo kanclerio.

Šis precedento neturintis ir labai viešas Vatikano ir Maltos ordino ginčas buvo laikomas dar vienu kovos tarp tarp Bažnyčios liberalų ir konservatyvių elementų, kuriems vadovauja amerikiečių kardinolas Raymondas Burke'as, įrodymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius