Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italų ministras įtūžo dėl žemės drebėjimo aukas vaizduojančių „Charlie Hebdo“ karikatūrų

Italijos vidaus reikalų ministras Angelino Alfano šeštadienį įsivėlė į „nediplomatišką“ konfliktą su prancūzų satyrinio savaitraščiu „Charlie Hebdo“ dėl pastarojo išspausdintų karikatūrų apie neseniai Italijoje įvykusį žemės drebėjimą.
„Charlie Hebdo“ karikatūra, vaizduojanti žemės drebėjimo Italijoje aukas
„Charlie Hebdo“ karikatūra, vaizduojanti žemės drebėjimo Italijoje aukas

Karikatūros, kurių vienoje pavaizduotos tarp lazanijos sluoksnių kyšančios žemės drebėjimo aukų kojos, sukėlė pasipiktinimą Italijoje. Šioje šalyje per rugpjūčio 24 dieną įvykusį žemės drebėjimą žuvo beveik 300 žmonių.

Reaguodamas į tokias karikatūras A.Alfano priminė, jog italai palaikė „Charlie Hebdo“ po to, kai praėjusių metų sausį džihadistai jo būstinėje Paryžiuje surengė pražūtingą išpuolį.

„Pasinaudodamas jų pačiu satyra pasiūlyčiau jiems vietą, į kurią jie turėtų susikišti savo pieštukus, – kalbėdamas vietos ekonomikos forumo metu žurnalistams sakė ministras. – Mes gedime žuvusiųjų, o jie iš mūsų šaiposi.“

„Charlie Hebdo“ karikatūras pasmerkė ir labiausiai nuo žemės drebėjimo nukentėjusio Amatričės miestelio meras bei Italijos teisingumo ministras Andrea Orlando.

Pasipiktinimo banga socialiniuose tinkluose pasiekė tokį lygį, kad Prancūzijos ambasada Romoje buvo priversta išplatinti pareiškimą, jog šalies vyriausybė nepritaria savaitraščio pozicijai ir negali būti už ją atsakinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius