Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įtampa tarp Rusijos ir Ukrainos: galimi įvykių scenarijai 2022-aisiais

Šių metų pabaiga Ukrainai – su daug nerimą keliančių signalų. JAV prabilus apie tai, kad Rusija ruošiasi plataus masto karinei operacijai prieš Ukrainą, sukluso ir visos kitos valstybės. Susirūpinimą išreiškė NATO šalių lyderiai. Rusija savo ruožtu gruodį ėmė kelti reikalavimus Vakarams ir perspėjo, jei NATO atsisakys planų priimti Ukrainą į Aljansą, tai sulauks pasekmių. 15min kalbinti ekspertai teigė, kad įtampa dėl galimo Rusijos puolimo neatslūgs ir kitąmet. Tiesa, Kremliaus grasinimus jie veikiau vadina šantažu, o ne pasiruošimu pulti.
Ukrainos kariai Donbase
Ukrainos kariai Donbase / „Sipa Press“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė esąs pasiruošęs imtis „karinių ir techninių priemonių“, reaguodamas į „nedraugiškus“ Vakarų veiksmus dėl Ukrainos konflikto.

V.Putinas sakė, kad Rusija nori išvengti „kraujo praliejimo“, tačiau tuo pat metu jis pareiškė, jog netikėtų JAV saugumo garantijomis, net jei Vašingtonas jas pateiktų.

Rusijos prezidentas tvirtino, kad Vakarai agresyviai elgiasi prie pat Rusijos sienų, todėl ji yra priversta gintis.

Gynybos ministras Sergejus Šoigu tame pačiame posėdyje sakė, esą amerikiečių privačios karinės kompanijos ruošia provokaciją Donecko srityje. Per šią provokaciją esą ruošiamasi panaudoti „cheminius komponentus“.

S.Šoigu tikino, kad provokacijoms į Avdijivkos ir Krasnyj Limano miestus buvo pristatyti neatpažinti cheminiai komponentai. Žinoma, įrodymų nepateikta.

Tokia retorika tik dar labiau paskatino Vakarų nuogąstavimus, kad Rusija ruošiasi didelio masto karui prieš Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius