Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamasis dėl išpuolių Kanadoje buvo daug kartų teistas, lygtinai paleistas

Kanados čiabuvių bendruomenei atsigaunant po virtinės kruvinų išpuolių, įvykdytų dviejų peiliais ginkluotų saviškių, daugelis vietos gyventojų smurto protrūkį aiškina rezervate paplitusiu narkotikų ir alkoholio vartojimu, o vyriausybę kaltina daugelį metų besikartojančiomis klaidomis.
Damienas ir Mylesas Sandersai
Damienas ir Mylesas Sandersonai

Sekmadienį du broliai užpuolikai peiliais švaistėsi 13 atskirų vietų atokioje Jameso Smitho kri indėnų bendruomenėje ir netoliese esančiame Veldono mieste. Žuvo mažiausiai 10 žmonių. Dar 15 buvo sužeisti.

Vienas iš įtariamųjų, Mylesas Sandersonas, remiantis lygtinio paleidimo dokumentais, buvo teistas 59 kartus. Jis buvo paleistas, kai atlikinėjo ketverių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų tokiais nusikaltimais, kaip ginkluotas užpuolimas ir apiplėšimas.

Pasak Kanados viešojo saugumo ministro Marco Mendicino, bus įvertintas vietos pareigūnų sprendimas lygtinai paleisti tebeieškomą M.Sandersoną.

„Noriu žinoti priežastis, lėmusias tą sprendimą, – sakė ministras. – Esu labai susirūpinęs dėl to, kas čia įvyko.“

Daugelis ankstesnių nusikaltimų įtariamasis padarė būdamas apsvaigęs. Lygtinio paleidimo komisijai jis pareiškė, kad dėl narkotinių medžiagų jis nekontroliavo savo veiksmų.

M.Sandersonas buvo ieškomas dėl lygtinio paleidimo sąlygų pažeidimo nuo gegužės mėnesio.

„Narkotikų ir alkoholio problema šiuose rezervatuose yra visiškai nevaldoma“, – sakė Ivoras Wayne'as Burnsas, kurio sesuo žuvo per savaitgalį įvykdytus išpuolius.

„Turime negyvų žmonių ir jau anksčiau prašėme ką nors daryti“, – pridūrė jis.

32 metų M.Sandersonas ir jo brolis Damienas kaltinami nužudę 10 žmonių ir sužeidę dar 18 per išpuolius kaimiškame rezervate ir netoliese esančiame Redžainos mieste. D.Sandersono kūnas buvo rastas pirmadienį netoli atakų vietos, o policija aiškinosi, ar jį nužudė brolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius