Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 18

Izraelietė šaukiasi pagalbos: „Artimieji pagrobti, dalis nužudyti ir tai ne tik Izraelio piliečiai“

Antradienį izraeliečiai, kurių artimieji buvo pagrobti „Hamas“ kovotojams įsiveržus į Izraelį, kalbėjo Strasbūre, Europos liaudies partijos (krikščionių demokratų) frakcijos posėdyje. Dalindamiesi savo istorijomis, jie prašė Europos Sąjungos pagalbos, bandant pasiekti ir išlaisvinti „Hamas“ pagrobtus artimuosius.

„Mums reikia Europos Sąjungos palaikymo ir pagalbos, grąžinant juos namo. Mums reikia jūsų valstybių skydo“, – 15min žurnalistėms Strasbūre sakė medicinos studentė Noam Har Tzvi. Jos draugai ir artimieji buvo pagrobti iš Be'eri kibuco Izraelyje.

– Prašau, prisistatykite. Ir kodėl čia esate?

– Mano vardas yra Noam Har Tzvi. Esu pusiau izraelietė, pusiau vokietė. Esu medicinos studentė. Spalio 7 dieną mano gyvenimas pasikeitė. Mano gera draugė Shoshan Haran ir dar dešimt jos artimųjų buvo pagrobti iš kibuco Be‘eri. Shoshan yra Holokaustą išgyvenusio žmogaus dukra.

Kartu su kitais dešimt žmonių: jos vyru, jos dukra, jos trejų metų ir aštuonerių anūkais ji dingo. Po to, kai „Hamas“ įsiveržė į jų namus ir juos sudegino, paėmę ką tik galėjo, mes (apie juos, – red.) nieko negirdėjome. Negavome jokio gyvybės ženklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius