Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelio kariai per klaidą nušovė rabiną, palaikę jį teroristu

Izraelio kariai Vakarų Krante penktadienį nušovė vietos rabiną, palaikę jį palestiniečių kovotoju, pranešė šaltiniai armijoje ir vietos gyventojai.
Izraelio kariai
Izraelio kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gavę informacijos apie artėjančią įtartiną mašiną, žydų kariškiai išėjo į priekį prie vietovės Bei Agai, vėliau, kai artėjanti transporto priemonė nereagavo į įsakymą sustoti, vienas kareivių pradėjo į ją šaudyti, nurodoma armijos pareiškime.

Palestiniečiai, kovojantys, kad Vakarų Krantas būtų sugrąžintas Palestinai, dažnai naudoja transporto priemones atakoms prieš izraeliečių įtvirtinimus ir gyvenamuosius punktus rengti.

Tačiau patikrinus automobilį paaiškėjo, kad vietoje žuvo rabinas, dar du žmonės buvo sužeisti. Šaudęs kareivis, susidūręs su važiuojančiu sunkvežimiu, taip pat nukentėjo.

Mašinoje žuvęs rabinas Danas Mertzbachas buvo vienas greta esančios Otnilo nausėdijos kūrėjų, pranešė jo atstovas Yehuda Glickas Izraelio armijos radijui. Y.Glickas pažymėjo, kad rabinas ir du keleiviai skubėjo į rytines pamaldas Hebrone. Čia palaidotus Biblijos patriarchus gerbia tiek žydai, tiek ir musulmonai.

Beveik 500 tūkst. izraeliečių ir 2,5 mln. palestiniečių gyvena Vakarų Krante, esančiame į rytus nuo Jeruzalės. Šias teritorijas Izraelis užgrobė per 1969 metų Šešių dienų karą. Daugelis vietos žydų gyventojų išpažįsta judaizmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius