Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio kariuomenė planuoja savaitę atakuoti iš oro taikinius Gazos Ruože

Izraelio kariuomenė planuoja, kad jos aviacijos smūgių kampanija Gazos Ruože truks savaitę, ir šeštadienį sakė, jog šiuo metu nekalbama apie galybes skelbti paliaubas su anklave veikiančia ginkluota palestiniečių grupuote „Islamo džihadas“.
Izraelio kariai Vakarų Krante
Izraelio kariai Vakarų Krante / „Scanpix“ nuotr.

Kariuomenė „ruošiasi, kad jos operacija truks savaitę“, ir „šiuo metu nerengia derybų dėl paliaubų“, naujienų agentūrai sakė viena kariuomenės atstovė, patvirtinusi Izraelio žiniasklaidos pranešimus.

Izraelis penktadienį pareiškė buvęs priverstas surengto „prevencinę“ operaciją prieš grupuotę „Islamo džihadas“ ir teigė, kad ji planavo artimiausiu metu įvykdyti išpuolį, jau kelias dienas tvyrant padidėjusiai įtampai prie žydų valstybės ir palestiniečių anklavo sienos.

Islamistų judėjimo „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos pareigūnai šeštadienį nurodė, kad per Izraelio bombardavimą žuvo 11 žmonių, įskaitant penkiametę, ir dar per 80 buvo sužeisti. Izraelio kariškiai savo ruožtu paskelbė, kad per šią operaciją buvo nukauta apie 15 kovotojų.

Anksti šeštadienį Izraelis išplėtė savo operaciją prieš „Islamo džihadą“ – „Hamas“ palaikančią, bet nepriklausomai veikiančią grupuotę.

Izraelio kariuomenė paskelbė okupuotame Vakarų Krante sulaikiusi 19 asmenų, laikomų šios grupuotės nariais, ir dar vieną žmogų.

Izraelis ir „Islamo džihadas“ patvirtino, kad per penktadienį surengtą smūgį pastatui Gazos miesto vakarinėje dalyje žuvo svarbus kovotojų vadas Taysiras al Jabari.

„Islamo džihadas“ pareiškė, kad Izraelio surengtas pirmasis bombardavimas prilygsta „karo paskelbimui“ ir paleido virtinę raketų į žydų valstybės teritoriją.

Anksti šeštadienį tęsėsi apšaudymai raketomis ir Izraelio smūgiai. Baiminamasi, kad šie smūgiai gali peraugti į konfliktą, panašų į 11 dienų pernai gegužę vykusį karą, per kurį buvo smarkiai nuniokotas Gazos Ruožas, o daugybė izraeliečių buvo priversti slėptis nuo palestiniečių kovotojų leidžiamų raketų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius