Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 10 31 /15:41

Izraelio kariuomenė sako įsitraukusi į įnirtingus mūšius su „Hamas“ Gazos Ruože

Izraelio pajėgos antradienį Gazos Ruože dalyvauja įnirtinguose mūšiuose su „Hamas“ kovotojais, pranešė kariuomenė, kuri toliau apšaudo palestiniečių teritoriją iš oro ir artilerijos.

Izraelio pajėgos „įsitraukusios įnirtinguose mūšiuose su „Hamas“ teroristais Gazos Ruožo gilumoje“, sakoma kariuomenės pareiškime ir priduriama, kad per kelias pastarąsias valandas nukauta dešimtys kovotojų.

Kariai smogė „prieštankinių valdomų raketų būriams ir prieštankinių raketų paleidimo bei stebėjimo postams“, pranešė kariuomenė ir pridūrė, kad konfiskavo daug ginklų, įskaitant šautuvus ir sprogmenis.

VIDEO: Izraelio įraše – vaizdai, kaip kariai kaunasi Gazos Ruožo gilumoje

„Hamas“ karinis sparnas pranešė, kad jo kovotojai surengė pasalą kariams Tavamo teritorijoje Gazos Ruožo šiaurėje.

Kovotojai „apšaudė iš pasalos įsiveržusias (Izraelio kariuomenės) transporto priemones Vakarų Tavame Gazos Ruožo šiaurėje ir taikėsi į tris sionistų transporto priemones“, sakoma Ezzedine'o al Qassamo brigadų pareiškime.

VIDEO: Gazos Ruože veikiančios Izraelio sausumos pajėgos

Po to, kai spalio 7 dieną Gazos Ruožą valdantys „Hamas“ kovotojai įsiveržė į žydų valstybės teritoriją ir, pasak Izraelio pareigūnų, nužudė 1,4 tūkst. žmonių, Izraelis pradėjo plataus masto anklavo bombardavimo kampaniją.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija, kontroliuojama grupuotės „Hamas“, pranešė, kad nuo karo su Izraeliu pradžios šioje palestiniečių teritorijoje žuvo daugiau nei 8,5 tūkst. žmonių, rodo naujausi duomenys.

Izraelis taip pat įvedė paralyžiuojančią Gazos Ruožo apsiaustį, dėl kurios jo gyventojams labai trūksta maisto, vandens, vaistų ir degalų.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą; ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo Gazos Ruožo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius