Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelio kariuomenė: per Ašdodo uostą į Gazos Ruožą pateko WFP pagalba maisto produktais 

Izraelio kariuomenė pranešė, kad per Ašdodo uostą ir Kerem Šalomo sausumos perėją į apgultą Gazos Ruožą trečiadienį pateko Pasaulio maisto programos (WFP) pagalba. 
Ohad Zwigenberg / AP
Ohad Zwigenberg / AP

Tai būtų pirmas kartas, kai Izraelis leido Jungtinių Tautų agentūrai gabenti pagalbą į Gazos Ruožą per šį uostą nuo tada, kai anksčiau šį mėnesį paskelbė apie jo atidarymą.

„Šiandien iš Ašdodo uosto į Gazos Ruožą įvažiavo aštuoni Pasaulio maisto programos sunkvežimiai su miltais“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Balandžio 5 dieną Izraelis pranešė, jog atvers šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje esantį Ašdodo uostą, kad pristatytų pagalbą į palestiniečių teritoriją, kuri, kaip ne kartą perspėjo Jungtinės Tautos ir pagalbos agentūros, atsidūrė ant bado ribos.

„Ašdodo uoste sunkvežimiai buvo nuodugniai patikrinti, – nurodė Izraelio kariuomenė. – Po to jie buvo įleisti į Gazos Ruožą per Kerem Šalomo perėją.“

JT agentūra palestiniečiams remti (UNRWA) antradienį teigė, kad net po to, kai Tarptautinis Teisingumo Teismas (TTT) nurodė Izraeliui leisti įvežti daugiau humanitarinės pagalbos, į Gazos Ruožą įvežamos humanitarinės pagalbos kiekis iš esmės nepasikeitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius