Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio kariuomenės pašautas palestinietis mirė nuo žaizdų

Palestinietis, Izraelio kariuomenės įvardytas įtariamu užpuoliku, o savo šeimos apibūdintas kaip turintis psichinę negalią, šeštadienį mirė nuo žaizdų, praėjus keturioms dienoms po to, kai buvo pašautas izraeliečių karių viename patikros poste.
Vakarų Krantas
Vakarų Krantas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

59 metų Husseinas Qawariqas, gyvenęs Avartos kaime, antradienį buvo pašautas izraeliečių karių, budėjusių patikros poste Huvaroje, netoli okupuoto Vakarų Kranto miesto Nabluso, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

Izraelio kariuomenė naujienų agentūrai AFP sakė, kad kariai „kariniame poste pastebėjo įtariamąjį, artėjusį prie jų“ ir pirmiausiai paleido šūvių į orą, „nesulaukę atsako“ į savo perspėjimus.

„Įtariamasis toliau artinosi prie karių, ir šie atsakė ugnimi jo link. Buvo nustatytas pataikymas“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Huvaros miesto meras Wajih Odeh sakė AFP, kad H.Qawariqas „turėjo protinę negalią“.

„Jis gatvėse rinkdavo butelius ir skardines bei prašinėdavo pinigų iš toje vietovėje veikiančių verslo įmonių“, – teigė pareigūnas.

H.Qawariqo šeima taip pat tvirtino, kad vyro „psichika buvo sutrikusi“, pranešė palestiniečių naujienų agentūra WAFA.

Sužeistasis mirė Rabino medicinos centre Izraelyje, pridūrė agentūra.

Kariuomenė nurodė tirianti šį incidentą.

Nuo kovo pabaigos buvo nukauti mažiausiai 54 palestiniečiai, daugiausiai per incidentus Vakarų Krante. Tarp jų yra įtariamų kovotojų ir nekombatantų, įskaitant televizijos „al Jazeera“ žurnalistę Shireen Abu Akleh. Pastaroji JAV pilietybę turėjusi palestinietė buvo nušauta, kai rengė reportažą apie apie izraeliečių reidą Dženine.

Per šį laikotarpį išpuoliai prieš izraeliečių taikinius nusinešė 19 žmonių gyvybių – daugiausiai civilių, per Izraelyje įvykdytas atakas. Taip pat buvo nukauti trys išpuolius surengę Izraelio arabai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius