-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Izraelio „Likud“ susitarė dėl koalicijos su homofobiška retorika garsėjančiu politiku

Buvęs Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu susitarė dėl koalicijos su nedidelės ultranacionalistų frakcijos lyderiu, garsėjančiu homofobiška retorika ir paniekinančiomis pastabomis apie žydus ne ortodoksus.
Benjaminas Netanyahu naujojo Izraelio parlamento prisaikdinimo ceremonijoje
Benjaminas Netanyahu naujojo Izraelio parlamento prisaikdinimo ceremonijoje / „Reuters“/„Scanpix“

Tai rodytų, kad būsimoji vyriausybė vykdys griežtą politiką.

B.Netanyahu partija „Likud“ sekmadienį paskelbė, kad pagal susitarimą „Noam“ frakcijos lyderis Avi Maozas bus ministro pavaduotojas ir kad jo žinioje bus Izraelio žydų tapatybės stiprinimo biuras.

Šis žingsnis yra dalis B.Netanyahu pastangų po lapkričio 1 dieną įvykusių parlamento rinkimų pasidalyti valdžią su potencialiais sąjungininkais ultraortodoksais ir ultranacionalistais.

B.Netanyahu yra pasirengęs suformuoti vieną radikaliausių religinių ir nacionalistinių vyriausybių per Izraelio istoriją.

A.Maozas yra Vakarų Krante gyvenantis žydų fundamentalistas, atvirai pasisakantis prieš LGBTQ bendruomenės teises ir moterų tarnybą kariuomenėje, taip pat prieštaraujantis tam, kad Izraelio mokyklose žydų vaikus mokytų arabai.

Jis neigia neortodoksinio judaizmo, įskaitant reformistų ir konservatyvaus judaizmo judėjimus, teisėtumą. Izraelyje paminėti judėjimai nėra įtakingi, bet Jungtinėse Valstijose jie dominuoja ir ilgą laiką teikė žydų valstybei finansinę bei diplomatinę paramą.

A.Maozas pareiškime teigė, kad susitarimas su „Likud“ yra „pirmas žingsnis siekiant grąžinti šaliai sielą“.

Rinkimuose jo frakcija „Noam“ dalyvavo kartu su kitais kraštutinių dešiniųjų lyderiais Itamaru Ben-Gviru ir Bezaleliu Smotrichu. Pastarojo Religinio sionizmo partija 120 vietų Knesete gavo 14 mandatų ir tapo trečia pagal dydį frakcija.

B.Netanyahu partija dar turi užbaigti susitarimą dėl koalicijos su visais būsimais sąjungininkais ir suformuoti vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius