Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio ministras: ES politika žydų valstybės atžvilgiu yra tokia kaip 4-ajame dešimtmetyje

Izraelio užsienio reikalų ministras Avigdoras Liebermanas antradienį kritikavo Europą ir sakė, kad jos elgesį su žydų valstybe galima palyginti politika Holokausto metu.
Izraelio vėliava
Izraelio vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak A.Liebermano, Europa pro pirštus pažiūrėjo į neseniai pasakytą „Hamas“ lyderio Khaledo Meshaalo kalbą, kurioje jis sakė, kad palestiniečiai "neatsisakys nė colio" istorinės Palestinos, apimančios ir nemažą dabartinio Izraelio dalį.

„Dar kartą Europa ignoravo raginimus sunaikinti Izraelį“, – Izraelio visuomeniniam radijui sakė A.Liebermanas.

„Jau matėme tai 4-ojo dešimtmečio pabaigoje ir 5-ojo pradžioje, kai Europa žinojo, kas vyksta koncentracijos stovyklose ir nesiėmė jokių veiksmų. Europa pati sau sudavė antausį“, – sakė jis.

A.Liebermanas kalbėjo po to, kai Europa pasmerkė Izraelį dėl atnaujinto prieštaringai vertinamų gyvenviečių statybos planų po sėkmingo palestiniečių bandymo užsitikrinti aukštesnį statusą Jungtinėse Tautose (JT).

A.Liebermano komentarai papiktino antrąjį pagal rangą opozicinės Darbo partijos lyderį Yitzhaką Herzogą, kuris apkaltino ministrą tuo, kad jis skleidžia „tarp izraeliečių baimę ir kančias, susiedamas dabartinę situaciją ir Holokaustą“.

Y.Herzogas sakė, kad Izraelio premjero Benjamino Netanyahu sprendimas atgaivinti prieštaringai vertinamą gyvenviečių planą E1 „kelia pavojų Jeruzalei, izoliuoja Izraelį ir silpnina (palestiniečių prezidentą Mahmudą Abbasą) Abu Mazeną stiprindamas (Gazos Ruožą valdantį islamišką judėjimą) „Hamas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius