TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelio ministras pirmininkas perspėja dėl sąmokslo jį nuversti

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu apkaltino žydų valstybės prezidentą ir vieną buvusį ministrą rengiant prieš jį  sąmokslą, tačiau pats sulaukė kaltinimo „paranoja“ prieš rinkimus.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Žinau, kad vienas buvęs „Likud“ ministras diskutavo su kaolicija ir sumanė ardomąjį sąmokslą – man iškovojus didžiulę pergalę kituose rinkimuose jis užtikrintų, kad aš nebūčiau ministras pirmininkas“, – B.Netanyahu kalbėjo trečiadienį viename savo dešiniųjų partijos „Likud“ renginyje, švęsdamas savo 69-ąjį gimtadienį.

Pagal sąmokslo planą, prezidentas Reuvenas Rivlinas turėtų pasinaudoti savo valstybės vadovo teise įvardinti kitą „Likud“ kandidatą vadovauti vyriausybei po rinkimų.

Sakydamas šią kalbą B.Netanyahu tiesiogiai nepaminėjo buvusio ministro Gideono Saaro, savo pagrindinio varžovo partijoje „Likud“, pavardės.

R.Rivlinas savo ruožtu šį premjero pareiškimą pavadino „paranoja“.

Kiti Izraelio parlamento rinkimai numatyti 2019 metų lapkritį, tačiau, kilus krizei B.Netanuahu partijos „Likud“ vadovaujamoje koalicijoje, jie galėtų būti paankstinti.

„Jeigu Netanyahu nuspręstų neankstinti rinkimų, tai būtų ne todėl, kad prezidentas Rivlinas ar buvęs „Likud“ ministras Saaras ką nors prieš jį sugalvojo. Jis veikiau norėtų, kad balsavimas nesutaptų su oficialiais kaltinimais, dėl kurių jis gali pralaimėti rinkimus“, – komentavo laikraštis „Haaretz“.

B.Netanyahu, kuris yra kaltinamas korupcija keliose bylose, teisiškai neprivalo atsistatydinti iš ministro pirmininko pareigų net ir tuomet, kai bus pareikšti oficialūs kaltinimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius