Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio pajėgos per reidą Vakarų Krante nužudė moterį

Izraelio pajėgos per reidą okupuotame Vakarų Krante nušovė palestinietę, pirmadienį pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.
Palestinietė moteris stovi prie vietos, kur Izraelio kariuomenės buvo nužudyta 19-metė Sana al-Tal
Palestinietė moteris stovi prie vietos, kur Izraelio kariuomenės buvo nužudyta 19-metė Sana al-Tal / „AFP“/„Scanpix“

Izraelio kariuomenė teigė, kad kariai pradėjo šaudyti į prie jų artėjančią transporto priemonę po to, kai davė ženklą sustoti, ir pridūrė, kad šis incidentas nagrinėjamas.

Anot palestiniečių civilinių reikalų departamento, kuris palaiko ryšius su Izraeliu dėl tokių incidentų, moters tapatybė neaiški.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija iš pradžių nustatė, kad tai 19 metų Sanaa al Tal. Tačiau vėliau Civilinių reikalų departamentas pareiškė, kad tai buvo klaidinga informacija ir kad jis vis dar aiškinasi jos tapatybę. Incidentas įvyko Beitunijos mieste, kur, kariuomenės teigimu, kariai vykdė arešto reidą.

Palestiniečiai ir teisių gynimo grupės kaltina Izraelio karius, kad jie naudoja pernelyg didelę jėgą prieš palestiniečius ir už tai neatsako. Kariuomenė teigė, kad ji susiduria su sudėtingais, gyvybei pavojingais scenarijais.

Izraelio policija informavo apie atskirą incidentą, kad Rananos mieste į šiaurę nuo Tel Avivo karys nušovė izraelietį. Policija sakė, kad kareivis įtarė, jog vyras ruošiasi įvykdyti išpuolį. Izraelio žiniasklaida teigė, kad vyras vėliau buvo pripažintas mirusiu.

Įtampa tarp Izraelio ir palestiniečių jau kelis mėnesius yra didelė, o Žydų valstybės kariuomenė nuo pavasario, kai per išpuolius prieš izraeliečius žuvo 19 žmonių, kasnakt rengia reidus Vakarų Krante.

Šiais metais per susirėmimus Vakarų Krante ir Rytų Jeruzalėje žuvo daugiau kaip 130 palestiniečių – daugiausiai nuo 2006-ųjų. Izraelio kariuomenė teigė, kad didžioji dalis žuvusių palestiniečių buvo kovotojai. Tačiau žūsta ir akmenis mėtantys jaunuoliai, protestuojantys prieš įsiveržimus, ir kiti, nedalyvaujantys susirėmimuose.

Kariuomenės reidai paskatino palestiniečių šaudymo išpuolius, per kuriuos pastarosiomis savaitėmis žuvo dar mažiausiai keturi izraeliečiai.

Žydų valstybė teigia, kad šiais reidais siekiama išardyti kovotojų tinklus ir užkirsti kelią būsimiems išpuoliams. Palestiniečiai sako, kad šiais reidais bandoma įtvirtinti 55 metus trunkančią Izraelio okupaciją žemėse, kuriose jie nori įkurti savo valstybę.

Per 1967 metų Vidurio Rytų karą Izraelis užėmė Vakarų Krantą, Gazos ruožą ir Rytų Jeruzalę. Palestiniečiai siekia, kad visos trys teritorijos įeitų į būsimą jų nepriklausomą valstybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius