Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio pajėgos Vakarų Krante nušovė palestinietį paauglį

Izraelio pajėgos nušovė palestinietį paauglį per šeštadienį įsiplieskusius susirėmimus Dženino apylinkėse okupuotame Vakarų Krante, pranešė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.
Žydų karių patrulis Vakarų Krante
Žydų karių patrulis Vakarų Krante / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„17-metis berniukas buvo nukautas, o 18-metis – kritiškai sužeistas izraeliečių okupantų kulkų per jų agresiją Dženine“, – sakoma ministerijos pranešime.

Palestiniečių oficiali naujienų agentūra WAFA pranešė, kad nušautas paauglys, vardu Amjadas al Fayedas.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu paskelbė, kad per „operatyvinius veiksmus“ netoli Kafr Dano kaimo į šiaurės vakarus nuo Dženino „keletas įtariamųjų apšaudė... karius iš pravažiuojančios transporto priemonės“.

„Įtariamieji taip pat sviedė karių link Molotovo kokteilių ir sprogstamąjį įtaisą“, – sakoma pranešime.

„Kariai atsakė ugnimi įtariamųjų link, – pridūrė kariškiai. – Buvo nustatyta pataikymų.“

Vakarų Kranto šiaurinėje dalyje esančiame Dženine, kuriame aktyviai veikia palestiniečių ginkluotos grupės, Izraelio pajėgos surengė ne vieną reidą, kovo pradžioje padažnėjus išpuoliams prieš izraeliečius. Kaip pranešama, daugelis užpuolikų yra kilę iš Dženino apylinkių.

Operacijos, per kurias buvo stengiamasi sučiupti įtariamuosius, dažnai peraugdavo į susirėmimus su palestiniečiais ir pareikalavo žmonių gyvybių abiejose pusėse.

Arabų naujienų televizijos „al Jazeera“ žurnalistė Shireen Abu Akleh, JAV pilietybę turėjusi palestinietė, gegužės 11 dieną buvo nušauta į galvą, kai rengė reportažą apie Izraelio pajėgų reidą netoli Dženino pabėgėlių stovyklos.

Vakarų Krantą, kurį anksčiau kontroliavo Jordanija, Izraelis užėmė per 1967 metų Šešių dienų karą ir kontroliuoja visus įvažiavimus į šią teritoriją.

Vakarų Krante greta 2,9 mln. palestiniečių gyvena apie 475 tūkst. žydų naujakurių. Tarptautinė bendrija izraeliečių nausėdijas okupuotame Vakarų Krante ir aneksuotoje Rytų Jeruzalėje laiko neteisėtomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius