Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gazos Ruožo kovotojai paleido dar dešimtis raketų į Izraelio pietinę dalį

Gazos Ruožo kovotojai antradienį paleido dar apie 40 raketų į Izraelio pietinę dalį, kur buvo lengvai sužeisti mažiausiai du žmonės, pranešė dienraštis „The Times of Israel“.
Izraelio oro apsaugos sistema kyla atmušti raketų iš Gazos ruožo
Izraelio oro apsaugos sistema kyla atmušti raketų iš Gazos ruožo / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip pranešama, raketos taip pat apgadino pastatų pietiniuose Ašdodo ir Aškelono miestuose. Dalį iš Gazos Ruožoi leidžiamų raketų numušė Izraelio oro erdvės gynybos sistemą „Iron Dome“.

Anksčiau „The Times of Israel“ pranešė, kad Ašdode, Aškelone ir kitose Izraelio gyvenvietėse netoli sienos su Gazos Ruožu buvo paskelbtas atakų iš oro pavojus.

Po ankstesnę dieną įvykusios virtinės raketų atakų, surengtų Gazos Ruožą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“, žydų valstybės pajėgos praeitą naktį taip pat smogė maždaug 130 taikinių anklave ir nukovė 15 „Hamas“ kovotojų. Palestiniečių naujienų agentūros WAFA duomenimis, per Izraelio smūgius žuvo mažiausiai 24 žmonės, dar 103 buvo sužeisti.

Kaip nurodė „The Times of Israel“, Izraelis prie sienos su anklavu pasiuntė papildomų artilerijos baterijų.

„Šių patrankų ir raketų leidimo įrenginių dislokavimas galimai rodo, kad kariškiai ruošiasi tikėtinam didesnio masto konfliktui anklave“, – rašo laikraštis.

Izraelio gynybos pajėgų atstovas Hidai Zilberman kariuomenės radijui sakė neatmetąs galimybės, kad bus surengta sausumos pajėgų operacija prieš „Hamas“ Gazos Ruože.

Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas savo ruožtu pritarė galimybei mobilizuoti 5 000 atsargos karių, jeigu padėtis toliau eskaluotųsi.

Nuo pirmadienio į Izraelio teritoriją buvo paleista daugiau kaip 200 raketų; per šias atakas sužeisti mažiausiai septyni izraeliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius