Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 16 /14:48

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu aplankys Vladimirą Putiną – žada rimtą pokalbį

Izraelio premjero Benjamino Netanyahu atstovai pranešė, kad kitą savaitę šalies lyderis aplankys Vladimirą Putiną ir aptars geopolitines aktualijas, rašo „The Times of Israel“.
Benjaminas Netanyahu.
Benjaminas Netanyahu. / „Scanpix“/AP nuotr.

Viena iš Izraelio premjerą dominančių temų – Rusijos karo instruktorių veikla Sirijoje bei rusiškų ginklų gabenimas. Baiminamasi, kad šie ginklai gali patekti į teroristinių grupių rankas.

„Premjeras supažindins poną Putiną su Izraeliui gresiančiais pavojais, kuriuos kelia modernios ginkluotės tiekimas Sirijai. Ši ginkluotė gali atsiduri tokių teroristinių grupuočių kaip „Hezbollah“ rankose“, – teigiama pranešime.

Šis vizitas taps antruoju svarbiu užsienio politikos žingsniu po B.Netanyahu perrinkimo. Praėjusią savaitę jis susitiko su taip pat šiemet naujai kadencijai perrinktu Jungtinės Karalystės vadovu Davidu Cameronu.

Izraelis yra Basharo al Assado režimo priešininkas, bet kol kas Tel Avivas siekė nesikišti į konfliktą Sirijoje.

Žydų valstybė taip pat nuogąstauja, jog Iranas gali sustiprinti paramą „Hezbollah“ ir kitoms sukarintoms grupuotėms, nes liepą Teheranui ir pasaulio galioms pasiekus susitarimą dėl branduolinės programos, turėtų būti palaipsniui pradėta atsisakyti tarptautinių sankcijų šiitiškai respublikai.

Libane veikiantis galingas šiitų judėjimas „Hezbollah“, su kuriuo Izraelis kariavo niokojantį 2006 metų karą, yra ištikimas B.al Assado sąjungininkas ir siuntė savo karius padėti jo pajėgoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius