Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio teisėjai atidėjo svarbų liudijimą B.Netanyahu įtariamo kyšininkavimo byloje

Dėl įtariamo kyšininkavimo teisiamas buvęs Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu antradienį grįžo į teismo salę, tačiau teisėjai patenkino gynybos prašymą atidėti ilgai lauktus ekspremjero buvusio atstovo parodymus teisme.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / „Scanpix“/AP nuotr.

Dabartinis parlamento opozicijos lyderis, kurį birželį iš premjero posto išvertė jo varžovų sudaryta plati koalicija, atvyko į Jeruzalės teismą be būrio apsaugininkų ir išvengė būrio protestuotojų, kurie jo laukdavo jam dirbant premjeru.

B.Netanyahu šiuo metu yra teisiamas dėl įtariamo sukčiavimo, kyšininkavimo ir sulaužyto pasitikėjimo trijose bylose. Jis kaltinamas nederamų brangių dovanų priėmimu ir neteisėtomis paslaugomis mainais į palankų jo nušvietimą žiniasklaidoje. B.Netanyahu tvirtina nenusižengęs įstatymams.

Buvo tikimasi, kad B. Netanyahu buvusio atstovo Niro Hefetzo liudijimas teisme atskleis ekspremjero santykius su telekomunikacijų bendrove „Bezeq“.

Rimčiausia iš trijų laikomoje „Bezeq“ byloje B.Netanyahu kaltinamas reguliariai suteikdavęs milijonų vertės privilegijų šiai grupei manais į palankų jo politikos nušvietimą grupės naujienų portale „Walla“.

Tačiau B.Netanyahu advokatai posėdyje pareiškė, kad jie yra nepasirengę atsakyti į N.Hefetzo liudijimą, neseniai žiniasklaidoje pasirodžius pranešimų, kad teisme jis gali pateikti naujų parodymų.

Prokurorai išreiškė apgailestavimą dėl informacijos apie N.Hefetzo laukiamą liudijimą nutekinimo, bet paragino tęsti teismo posėdį.

Po pusę valandos trukusios pertraukos, per kurią buvo išnagrinėtas gynybos prašymas, teisėjai nusprendė atidėti teismo procesą iki lapkričio 22 dienos.

Maždaug 50 vėliavomis ir plakatais mosuojančių B.Netanyahu šalininkų susirinko prie teismo salės, kad pasveikintų teismą paliekantį buvusį premjerą.

B.Netanyahu Izraelio vyriausybei vadovavo 1996–1999 metais ir nuo 2009 iki 2021 metų ir buvo ilgiausiai pareigas ėjęs Izraelio premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius