Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio teismas priskyrė Palestinos Autonomijai atsakomybę už išpuolius

Izraelio teismas pirmadienį nutarė, kad Palestinos Autonomija turėtų būti laikoma atsakinga už 17 antiizraelitiškų atakų, įvykdytų palestiniečių 1996–2002 metais. Tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjęs ieškinį, iškeltą aukų vardu, reikalaujančių 1 mlrd. šekelių (250 mln. eurų) kompensacijos, nurodė Izraelio teisingumo ministerija. Pasak jos, konkrečią sumą teismas nustatys vėliau.
Palestina
Palestina / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Palestina

Palestinos Autonomija atsisakė dalyvauti šioje Jeruzalės apygardos teismo nagrinėtoje byloja ir kol kas neaišku, kaip bus vykdoma nutartis.

Teismas taip pat priskyrė atsakomybę velioniui palestiniečių lyderiui Yasserui Arafatui ir Marwanui Barghouti, Izraelyje nuteistam penkis kartus kalėti iki gyvos galvos kaip virtinės izraeliečių nužudymų sumanytojas.

„Tai yra istorinė pergalė, rodanti, kad Palestinos Autonomija yra atsakinga už atakas, vykdytas per antrą intifadą (sukilimą)", – pareiškė teisininkė Nitsana Darshan-Leitner iš žydų valstybės nevyriausybinės organizacijos „Shurat Hadin“, visame pasaulyje atstovaujančios „Izraelio priešų“ aukoms teisiniuose ginčuose.

Antroji palestiniečių intifada truko nuo 2000-ųjų iki 2005 metų.

2017 metų lapkritį vienas Izraelio teisėjas nurodė Palestinos Autonomijai ir kaltininkams išmokėti 2001-aisiais surengto gyvybių pareikalavusio išpuolio aukų artimiesiems kompensacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius