Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelis apšaudė dar vieną iš Libano paleistą droną

Izraelio kariuomenė pranešė, kad penktadienį jos oro erdvės gynybos sistemos apšaudė bepilotį orlaivį, pasiekusį šalies oro erdvę iš kaimyninio Libano teritorijos. Tai buvo jau antras toks incidentas per pastarąsias kelias dienas.
Izraelis
Izraelis / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Libanas Izraelis

Per penktadienio incidentą žydų valstybėje suveikė oro pavojaus sirenos, o gyventojai suskubo į slėptuves po to, kai „radijo bangomis valdomas orlaivis kirto Izraelio oro erdvę iš Libano“, sakoma ginkluotųjų pajėgų pareiškime.

„Dėl to... buvo aktyvuotos oro erdvės gynybos sistemos“, o „po kelių minučių radarų ryšys su orlaiviu buvo prarastas“, priduriama pareiškime, leidžiant suprasti, kad dronas nebuvo numuštas.

Izraelio karinės oro pajėgos socialiame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad „buvo paleistos „Geležinio kupolo“ gaudomosios raketos“ ir kad keli naikintuvai buvo pakelti patruliuoti rajone.

Ketvirtadienį kariuomenė pranešė numušusi droną, jos teigimu, paleistą į izraeliečių oro erdvę Libano šiitų judėjimo „Hezbollah“, remiamo Izraelio nesutaikomo priešo Irano.

Tas incidentas įvyko praėjus dienai po to, kai „Hezbollah“ lyderis Hassan Nasrallah pasigyrė naujais savo organizacijos dronų ir raketų pajėgumais.

Savo kalboje H.Nasrallah pabrėžė, kad „izraeliečiams ne paslaptis... kad turime galimybę savo raketas paversti tiksliosiomis raketomis“.

„Libane jau seniai pradėjome gaminti dronus. Kas nori jų įsigyti, gali pateikti užsakymą!“ – pareiškė jis.

Kaimynai Libanas ir Izraelis formaliai yra karo padėtyje, o bepiločiai orlaiviai tapo neatsiejamu jų griežtai saugomos sienos elementu.

Sausį šaltiniai izraeliečių saugumo tarnybose teigė, kad perimti iš Libano paleisti dronai suteikė informacijos apie augančius „Hezbollah“ stebėjimo iš oro pajėgumus.

2006 metų liepą šis judėjimas paėmė į nelaisvę du Izraelio karius ir taip sukėlė 34 dienas trukusį karą su žydų valstybe. Per tą konfliktą Libane žuvo 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civiliai gyventojai, o Izraelyje – 160 žmonių, daugiausia kariškiai.

Karo veiksmai buvo nutraukti JT remiamomis paliaubomis; po jų pasienio rajonuose buvo dislokuotos libaniečių pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius