Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 17 /10:58

Izraelis numušė iš Gazos Ruožo paleistą raketą ir atsakė savais smūgiais

Gazos Ruožo palestiniečiai penktadienį vakare paleido raketą į Izraelio pietinę dalį, o žydų valstybės kariškiai nurodė, kad tokia ataka buvo pirmoji per daugiau kaip mėnesio laikotarpį. Izraelis netrukus atsakė savais smūgiais.
Izraelio perimta raketa, atskriejusi iš Gazos Ruožo
Izraelio perimta raketa, atskriejusi iš Gazos Ruožo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kariuomenės pranešime sakoma, kad raketa buvo numušta priešraketinės gynybos sistemos „Geležinis kupolas“ (Iron Dome). Per šį incidentą pietiniame Sderoto mieste ir jo apylinkėse gaudė oro atakos pavojaus sirenos.

Vienas kariuomenės atstovas sakė, kad tokia ataka buvo pirmoji nuo liepos 12 dienos.

Netrukus Izraelio karo lėktuvai smogė mažiausiai trims taikiniams Gazos Ruože, bet per šiuos antskrydžius ankstų šeštadienio rytą žmonių veikiausiai nenukentėjo.

Per atsakomuosius smūgius Izraelio aviacija atakavo Gazos Ruožą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ vieną stebėjimo postą Beit Chanūne anklavo šiaurinėje dalyje, neįvardytą taikinį netoli Gazos miesto ir atvirą vietovę netoli Deir al Balos teritorijos centrinėje dalyje, sakė palestiniečių šaltinis.

Izraelio kariuomenės pranešime minimi tik du smūgiai „požeminiams taikiniams, priklausantiems teroro organizacijai „Hamas“, Gazos Ruožo šiaurinėje ir centrinėje dalyje“.

Anksčiau palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad 32 palestiniečiai buvo sužeisti Izraelio pajėgų ugnies prie Gazos Ruožo sienos, kur vyko įprasti savaitiniai protestai.

Izraelio kariuomenės atstovė sakė naujienų agentūrai AFP, kad apie 5,6 tūkst. žmonių buvo susirinkę protestuoti prie sienos. Kai kurie jų esą svaidė rankines granatas ir kitokius sprogstamuosius įtaisus į karius ir mėgino pasiekti pasienio tvorą.

Atstovė pridūrė, kad kariai atsakė „riaušių malšinimo priemonėmis“, bet jai nebuvo žinoma apie jokį šaudymą koviniais šoviniais.

Gazos Ruože, kuriam Izraelis taiko griežtą blokadą, pasienio protestai ir susirėmimai nuolat vyksta nuo 2018 metų kovo.

Per šį laikotarpį nuo Izraelio ugnies Gazos Ruožo pasienyje žuvo mažiausiai 302 palestiniečiai, dauguma – per demonstracijas ir susirėmimus.

Be to, su šiais neramumais susiję smurto veiksmai nusinešė septynių izraeliečių gyvybes.

Pastaraisiais mėnesiais protestų intensyvumas sumažėjo, kai tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms ir Egiptui buvo sudarytas paliaubų susitarimas.

Izraelis ir Gazos Ruožą kontroliuojantis islamistų judėjimas „Hamas“ nuo 2008 metų kariavo jau tris kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius