Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelis patenkino JAV prašymą išduoti rusų programišių

Izraelio teisingumo ministras trečiadienį patenkino Vašingtono prašymą išduoti vieną įtariamą Rusijos programišių, ieškomą Jungtinėse Valstijose dėl įtariamo sukčiavimo.
Programišius
Programišius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Izraelis

„Po išsamių pastarųjų savaičių diskusijų su įvairiomis šalimis, įskaitant politinius ir teisminius veikėjus“, buvo nuspręsta išduoti Aleksejų Burkovą, pareiškime cituojamas teisingumo ministras Amiras Ohana.

Pareiškime nenurodoma nei planuojama ekstradicijos data, nei tikslūs kaltinimai Rusijos piliečiui, kuris buvo suimtas Izraelyje 2015 metais.

A.Burkovo vardą kelis kartus minėjo Rusijos ir žydų valstybės žiniasklaida, pranešdama apie potencialų apsikeitimą kaliniais, į kurį galėtų būti įtraukta Naama Issachar – Izraelio ir JAV pilietė, nuteista Rusijoje už marihuanos gabenimą.

Anot izraeliečių žiniasklaidos, N.Issachar šeima ketina prašyti Izraelio Aukščiausiojo Teismo užkirsti kelią A.Burkovo ekstradicijai, tikėdamiesi pasiekti susitarimą, kad moteris būtų paleista.

26 metų izraelietė balandį buvo sulaikyta už 9 g kanapių įvežimą bagaže, kai sustojo Maskvos tranzito zonoje, keliaudama iš Indijos į Izraelį.

Anksčiau šį mėnesį ji buvo nuteista kalėti septynerius su puse metų už šio narkotiko gabenimą ir laikymą.

Paskelbus nuosprendį Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pareiškė, kad būtų „dėkingas“ Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, jei jis pasidomėtų šia byla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius