Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Izraelis po apšaudymo raketomis surengė antskrydžių Gazos Ruože

Izraelio karo lėktuvai vėlai trečiadienį sudavė smūgių Gazos Ruože, pranešė armija, kuri nurodė, kad tai buvo atsakas į raketas, paleistas iš šio „Hamas“ kontroliuojamo palestiniečių anklavo.
Gazos ruožas
Gazos ruožas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pavojaus sirenos trečiadienį nutraukė Izraelio premjero Benjamino Netanyahu mitingą, surengtą jo partijos „Likud“ ketvirtadienio pirminių rinkimų išvakarėse, pranešė visuomeninė televizija.

„Iš lėktuvų ir sraigtasparnių pataikyta į kelis „Hamas“ teroristinius taikinius Gazos Ruože. Tarp šių taikinių buvo karinių postų“, – sakoma Izraelio armijos pareiškime.

Anksčiau armija pranešė, kad „iš Gazos Ruožo Izraelio teritorijos link paleistas sviedinys, kurį perėmė gynybos sistema „Geležinis kupolas“.

Per Izraelio visuomeninio transliuotojo „KAN 11“ transliaciją buvo matyti, kaip apsaugininkas per mitingą Aškelone Izraelio pietuose informuoja B. Netanyahu apie „raudono laipsnio“ pavojų.

Premjeras tuomet atsisveikino su minia ir drauge su žmona Sarah buvo skubiai išlydėtas iš patalpos.

Rugsėjo 10 dieną „Likud“ lyderis taip pat buvo evakuotas iš rinkimų mitingo šalies pietuose esančiame Ašdodo mieste, kai sirenomis buvo perspėta dėl atakos iš Gazos Ruožo.

Ketvirtadienį B.Netanyahu „Likud“ lyderio rinkimuose varžosi su savo ilgamečiu priešininku Gideonu Saaru, kurio kova yra pirmas rimtas vidaus iššūkis daugiau kaip dešimtmetį valdančiam šalies premjerui.

Praėjusią savaitę prieš Izraelį iš Gazos Ruožo buvo surengtos dvi raketinės atakos, per kurias niekas nenukentėjo. Izraelis reaguodamas du kartus bombardavo palestiniečių judėjimo „Hamas“ objektus Gazos Ruože.

Izraelis šį islamistų judėjimą laiko atsakingu už visas raketines atakas iš Gazos Ruožo, bet taip pat taikosi į kitas anklave veikiančias ginkluotas grupuotes.

Nuo 2008 metų Izraelis kariavo tris karus su „Hamas“ ir jo ginkluotais sąjungininkais Gazos Ruože.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius