-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Izraelis raketomis smogė Damasko oro uostui

Izraelis vėlyvą šeštadienį apšaudė Sirijos sostinės oro uostą, o oro gynybos sistemos numušė kelias izraeliečių raketas, pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA.
Izraelio smūgis Damasko oro uostui
Izraelio smūgis Damasko oro uostui / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų oro gynybos sistemos atsakė į Izraelio raketų ataką prieš Damasko tarptautinį oro uostą ir numušė kelias priešiškas raketas“, – SANA sakė vienas šaltinis iš kariuomenės.

Agentūra kol kas nepranešė apie jokią padarytą žalą ar aukas, tačiau pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matoma, kaip aktyvuojamos oro gynybos sistemos.

Naujienų agentūros AFP korespondentas Damaske sakė girdėjęs garsų sprogimą, po kurio nugriaudėjo dar keli mažesni sprogimai.

Izraelio kariuomenė atsisakė komentuoti šį incidentą.

Šį mėnesį Izraelis pripažino per pastaruosius pusantrų metų surengęs daugiau kaip 200 oro smūgių karo krečiamoje Sirijoje, daugiausia – prieš Irano taikinius toje šalyje.

Izraelis taip pat pripažįsta, jog Sirijoje yra surengęs kelias dešimtis oro smūgių, kad sustabdytų tai, ką vadina pažangios ginkluotės tiekimu savo priešui Libano šiitų sukarintam judėjimui „Hezbollah“.

Pastarąjį kartą Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė apie Izraelio antskrydžius, kai rugsėjo 4-ąją Izraelis smogė raketomis Irano taikiniams Sirijos Chamos ir Tartuso provincijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius