-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis sunaikino nužudymu kaltinamo palestiniečio šeimos būstą

Izraelio pajėgos okupuotame Vakarų Krante penktadienį sunaikino du butus, kuriuose gyveno izraelietės nužudymu kaltinamo palestiniečio šeima, pranešė armija.
Izraelis
Izraelis sunaikino nužudymu kaltinamo palestiniečio šeimos būstą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kariai vėlai ketvirtadienį apsupo tą daugiabutį neramiame pietiniame Hebrono mieste, o paryčiais sunkiąja statybine technika sunaikino du butus, kuriuose gyveno 29 metų Arafato Irfaiyos šeima.

Per operaciją buvo kilę palestiniečių gyventojų ir Izraelio pajėgų susirėmimų, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

19-metės Ori Ansbacher, kuriai, kaip pranešama, buvo daug kartų smogta peiliu, nužudymas Izraelyje sukėlė šoką ir pyktį.

O.Ansbacher palaikai buvo rasti vasario 7 dieną miške į pietryčius nuo Jeruzalės, o po dviejų dienų per reidą Vakarų Kranto Ramalos mieste buvo areštuotas A.Irfaiya.

Izraelio pareigūnai nužudymą vadino „nacionalistiniu užpuolimu“. Tai reiškia, kad nusikaltimas siejamas su Izraelio ir palestiniečių konfliktu.

Izraelis dažnai nugriauna palestiniečių, kaltinamų izraeliečių užpuolimais, namus. Tai dalis politikos, kuri, Izraelio teigimu, turi atgrasyti nuo smurto ateityje.

Tačiau žmogaus teisių gynimo organizacijos ir palestiniečiai sako, kad ši praktika prilygsta kolektyvinei bausmei, nes šeimų nariai būna priversti sumokėti už savo giminaičio veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius