-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelyje prasidėjo buvusio užsienio reikalų ministro Avigdoro Liebermano teismas dėl korupcijos

Jeruzalės magistrato teisme sekmadienį prasidėjo Izraelio buvusio užsienio reikalų ministro Avigdoro Liebermano teismas dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo pasitikėjimu, pranešė korespondentai.
Avigdoras Liebermanas
Avigdoras Liebermanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs ministras, kuris vilkėjo tamsiai mėlyną kostiumą ir baltus marškinius, atvykęs į teismą su ten laukusiais žurnalistais nesikalbėjo.

Gruodžio viduryje generalinis prokuroras Yehuda Weinsteinas sakė, kad pateikia A.Liebermanui du kaltinimus dėl Izraelio buvusio ambasadoriaus Baltarusijoje Zeevo Ben Aryeh paaukštinimo.

A.Liebermanas dėl to 2008 metų spalio incidento iš karto atsistatydino iš vyriausybės. Kaltinamajame akte teigiama, jog A.Liebermanui, kuris tada buvo parlamentaras, Z.Ben Aryeh užsiminė, kad Izraelio policija susisiekė su kolegomis Baltarusijoje ir paprašė padėti ištirti jo veiklą.

Įtariama, kad A.Liebermanas tada siekė apdovanoti Z.Ben Aryeh paskyrimu į Latviją.

Griežtosios linijos šalininkas A.Liebermanas, kurio atžvilgiu nuo 1996 metų vyko keli policijos tyrimai, neigia visus jam metamus kaltinimus ir sako, kad trokšta apginti savo gerą vardą teisme.

Tarp liudininkų, kurie turi kalbėti teisme, yra užsienio reikalų ministro pavaduotojas Danny Ayalonas, kuris vadovauja ministerijos paskyrimų komitetui. Teigiama, jog A.Liebermanas nepasakė jam, kad Z.Ben Aryeh informavo apie policijos tyrimą.

Pagrindinis A.Liebermano rūpestis bus išvengti nuosprendžio ir kalėjimo, nes tokiu atveju jis septynerius metus negalėtų dirbti ministru.

Nors ir atsistatydino iš Užsienio reikalų ministerijos, A.Liebermanas tebevadovauja griežtosios linijos sekuliariai nacionalistų partijai „Yisrael Beitenu“, kuri praėjusio mėnesio visuotiniams rinkimams buvo parengusi bendrą su premjero Benjamino Netanyahu dešiniųjų „Likud“ sąrašą. Koalicija rinkimus nedidele persvara laimėjo.

Po A.Liebermano atsistatydinimo laikinasis užsienio reikalų ministras buvo B.Netanyahu, tačiau pranešama, kad jis siekia grąžinti sąjungininką į postą, kai tik baigsis teismai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius