Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas: demokratų galima pergalė Senate – signalas, kad amerikiečiai nori veiksmų

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį pasveikino savo sąjungininkų iš Demokratų partijos galimą valdžios perėmimą Senate kaip požymį, kad amerikiečiai nori veiksmų, ir paragino laikytis nepartietiškos politikos. Tokius pareiškimus jis padarė sveikindamas Džordžijos demokratų kandidatus Raphaelį Warnocką ir Joną Ossofą, paskelbus naujausius antradienį vykusių rinkimų į Senatą antrojo turo rezultatus.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Bidenas pareiškė laukiantis galimybės bendradarbiauti su „daugumos lyderiu“ Chucku Schumeru, Niujorko demokratu.

„Po ketverių metų, po rinkimų ir po šiandienos rinkimų tvirtinimo procedūros Kapitolijuje atėjo laikas atversti naują puslapį“, – sakė J.Bidenas. Jo paties pergalę Kongresas turėtų patvirtinti vėliau trečiadienį, nors įveiktas prezidentas Donaldas Trumpas tikisi, kad jo sąjungininkai, pasitelkdami formalumus, „anuliuos“ jo pralaimėjimą.

„Amerikos žmonės reikalauja veiksmų ir nori vienybės. Optimistiškiau nei kada nors anksčiau vertinu tikimybę, kad mums pavyks įgyvendinti abu dalykus“, – sakė J.Bidenas.

J.Bidenas tučtuojau paragino Kongresą, praėjusį mėnesį nusprendusį išmokėti daugumai amerikiečių 600 dolerių (490 eurų) išmokas, dar labiau paremti dėl COVID-19 epidemijos sunkumus patiriančius tautiečius.

Demokratai, kaip ir D.Trumpas, ragino išmokėti piliečiams po 2 000 dolerių (1 600 eurų), bet Senato lyderis respublikonas Mitchas McConnellas tą iniciatyvą užblokavo.

„Ilgą laiką sakiau, kad gruodį priimtas nepartietiškas COVID-19 paramos įstatymas tėra avansas“, – pareiškė išrinktasis prezidentas.

„Mums reikia skubiai imtis tolesnių veiksmų, nes COVID-19 krizė smogia tiek raudonosioms, tiek mėlynosioms valstijoms“, – pridūrė jis.

J.Bidenas taip pat paragino Senatą skubiai patvirtinti jo siūlomus kandidatus, ypač į tokias svarbias pareigas kaip valstybės, gynybos, iždo ir krašto saugumo sekretorių postai, kad naujasis kabinetas galėtų kuo greičiau pradėti dirbti po prezidento inauguracijos sausio 20 dieną.

VIDEO: D.Trumpo šalininkų riaušėse JAV prasiliejo kraujas: veržiantis į Kapitolijų žuvo mažiausiai 4 žmonės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius