Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas ir K.Harris pažadėjo „atkurti“ Ameriką po D.Trumpo valdymo metų

JAV demokratai Joe Bidenas ir Kamala Harris trečiadienį paskelbė pradedantys savo bendrą kampaniją perimti Baltuosius rūmus, o naujai iškept kandidatė į viceprezidento postą pareiškė, kad amerikiečiai „šaukiasi lyderystės“, kad būtų įveikta trilypė krizė – pandemija, rasinis neteisingumas ir ekonomikos nuosmukis.
Joe Bidenas ir Kamala Harris
Joe Bidenas ir Kamala Harris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąkart pasirodę kartu kaip prezidento rinkimų kampanijos partneriai vienoje Delavaro valstijos vidurinėje mokykloje, uždarytoje dėl koronaviruso epidemijos, būsimas Demokratų partijos kandidatas J.Bidenas ir jo pasirinkta K.Harris negausiam žurnalistų ir darbuotojų būriui pažadėjo užbaigti Donaldo Trumpo prezidentavimą ir „atkurti šią šalį“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas ir Kamala Harris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas ir Kamala Harris

„Viskas, kas mums rūpi – visa tai kabo ant plauko“, – sakė K.Harris.

Imigrantų šeimoje gimusi 55 metų Kalifornijos senatorė K.Harris jau pateko į istoriją kaip pirmoji tamsiaodė moteris, pasirinkta kurios nors didžiosios JAV partijos kandidate į viceprezidento postą.

Ji kalbėjo, kad šalis yra priėjusi kryžkelę, ir demonstravo savo nusiteikimą veikti ryžtingai, sakydama, kad D.Trumpas „tiesiog netinkamas šiam darbui“ ir kad jo vadovavimas „sužlugdė“ valstybę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamala Harris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamala Harris

„Amerika šaukiasi lyderystės, tačiau turime prezidentą, labiau besirūpinantį savimi, o ne žmonėmis, kurie jį išrinko“, – teigė K.Harris.

Šis prisistatymas vyko neįprastoje kamerinėje aplinkoje, labai besiskiriančioje nuo įprastų kampanijos renginių su tūkstančiais dalyvių. Vis dėlto K.Harris atrodė telegeniška ir pasitikinti savimi, pirmąkart pasisakydama kaip kandidatė į viceprezidentus.

Tie ji, tiek J. idenas į renginį atvyko užsidėję apsaugines kaukes.

„Byla prieš Donaldą Trumpą ir Mike'ą Pence'ą yra aiški kaip dieną“, – sakė buvusi Kalifornijos generalinė prokurorė, smerkusi dabartinio valstybės vadovo „vadovavimo nesėkmes“ stengiantis suvaldyti daug žmonių gyvybių nusinešusią koronaviruso pandemiją, taip pat atgaivinti ekonomiką, patyrusią skaudų smūgį dėl karantino priemonių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas ir Kamala Harris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas ir Kamala Harris

Imigrantų iš Jamaikos ir Indijos šeimoje gimusi K.Harris taip pat stengėsi pabrėžti šalį apėmusį pasipiktinimą policijos smurtu ir rasine nelygybe.

„Suvedame moralines sąskaitas su rasizmu ir sistemingu neteisingumu, išvedusiu naują sąžinės koaliciją į mūsų šalies gatves reikalauti pokyčių“, – kalbėjo ji.

J.Bidenui, kuris, kaip rodo dauguma nacionalinių apklausų, pagal populiarumą lenkia D.Trumpą, taip pat yra įgijęs pranašumą tokiose svyruojančiose valstijose kaip Florida ir Viskonsinas, nors savo kampaniją vedė daugiausiai būdamas užsidaręs savo namuose Vilmingtone, Delavero valstijoje, jo pasirinktos kampanijos partnerės pareiškimai buvo itin svarbūs, stengiantis sutelkti plačią rinkėjų koaliciją prieš D.Trumpą.

J.Bidenas kalbėjo, kodėl pasirinko K.Harris savo partnere, ir pabrėžė, kad ji yra ryžtinga ir patyrusi įstatymų leidėja, „pasiruošusi dirbti savo darbą nuo pat pirmosios dienos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius