Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas: JAV aviacijos smūgis Sirijoje yra įspėjimas Iranui

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį sakė, kad amerikiečių aviacijos smūgį Irano remiamoms ginkluotoms grupėms Sirijos rytuose Teheranas turėtų vertinti kaip įspėjimą sau.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Paklaustas, kokią žinią siunčia šis ketvirtadienio smūgis, J.Bidenas atsakė: „Negalit veikti nebaudžiami.“

„Būkit atsargus“, – pridūrė prezidentas, kalbėdamas Hjustone, kur nuvyko įvertinti pagalbos darbų Teksase po didžiulės žiemos audros.

Sirija ir Iranas penktadienį pasmerkė ataką Deir az Zoro provincijoje. Damaskas pavadino ją „blogu ženklu“ iš naujosios J.Bideno administracijos, o Teheranas sakė, kad ji dar labiau destabilizuos regioną.

Apie tokio pobūdžio reidą JAV paskelbė pirmąkart nuo J.Bideno kadencijos pradžios prieš penkias savaites.

JAV kariuomenė ketvirtadienį smogė Irano remiamų ginkluotų grupių objektams Rytų Sirijoje ir nurodė, kad tai yra prezidento J.Bideno naujosios administracijos žinia po neseniai įvykusių raketų atakų prieš bazes Irake, kur laikoma amerikiečių karių.

Pentagono atstovas Johnas Kirby sakė, kad du lėktuvai „F-15E Strike Eagle“ numetė septynias tiksliai nutaikomas bombas.

Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki sakė, kad J.Bidenas tuo siunčia „nedviprasmišką žinią“.

„Jis veiks, kad apgintų amerikiečius, o kai kyla grėsmė, jis turi teisę imtis veiksmų tokiu metu ir tokiu būdu, kokius pasirenka“, – pažymėjo J.Psaki.

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas sakė, kad administracija nori „labai, labai aiškiai“ parodyti, „ypač Iranui“, kad „negalima nebaudžiamai veikti“ prieš Amerikos žmones, partnerius ir interesus.

„Galvoju – ir tikiuosi – kad ši žinia buvo gauta“, – sakė A.Blinkenas.

Sirija minimus smūgius pavadino „bailia Amerikos agresija“.

„Tai yra blogas ženklas apie naujosios JAV administracijos politiką, kuri turėtų laikytis tarptautinių“ normų, nurodoma Sirijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Irano užsienio reikalų ministerija griežtai pasmerkė šias „neteisėtas atakas“ ir pavadino jas „aiškiu žmogaus teisių ir tarptautinės teisės pažeidimu“.

Šie amerikiečių aviacijos smūgiai nulems „karinių konfliktų suintensyvėjimą ir dar labiau destabilizuos regioną“, sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius