Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas pagyrė JAV pažangą kovoje su COVID-19

JAV prezidentas Joe Bidenas pagyrė savo šalies „stulbinamą“ pažangą kovoje su koronaviruso pandemija, antradienį kreipdamasis į tautą iš Baltųjų rūmų. „Nors dar turime nueiti ilgą kelią šioje kovoje, daug darbo atlikti gegužę ir birželį, kad pasiektume Liepos 4-ąją [JAV Nepriklausomybės dieną], padarėme stulbinamą pažangą dėl jūsų visų – Amerikos žmonių“, – kalbėjo J.Bidenas.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Užsikrėtimo „atvejų ir mirčių sumažėjo – dramatiškai sumažėjo, palyginus, kur visa tai buvo, kai perėmiau pareigas“, pridūrė JAV lyderis.

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) anksčiau antradienį paskelbė naujas taisykles, kad nuo koronaviruso pasiskiepiję amerikiečiai lauke nebeprivalės dėvėti apsauginių kaukių.

Visiškai paskiepyti žmonės gali be kaukių lauke vaikštinėti, valgyti arba dalyvauti nedideliuose sambūriuose.

„Jeigu esate visiškai vakcinuoti, galite pradėti daryti daug dalykų, kuriuos liovėtės darę dėl pandemijos“, – sakoma CDC pranešime.

Vis dėlto kaukes tebebus būtina dėvėti pasiskiepijusiems, dalyvaujantiems daug dalyvių pritraukiančiuose renginiuose, tokiuose kaip koncertai, paradai ar sporto rungtynės, net jeigu jie vyksta lauke, nurodė agentūra.

Šiuo metu daugiau kaip pusė visų JAV suaugusių gyventojų yra gavę mažiausiai vieną iš dviejų reikiamų vakcinos dozių. Pastaruoju metu norinčių pasiskiepyti antplūdis šiek tiek sumažėjo, bet taip pat mažėja ir sergamumas COVID-19.

Pirmadienį vyriausybė paskelbė išsiųsianti į kitas šalis iki 60 mln. dozių „AstraZeneca“ vakcinos nuo koronaviruso, kritikams pažėrus kaltinimų, kad Vašingtonas „laiko užgulęs“ šio Britanijoje sukurto preparato atsargas, nors jis nėra patvirtintas naudoti Amerikoje ir tikriausiai nebus reikalingas amerikiečiams skiepyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius