Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J.Bidenas prognozuoja, kad D.Trumpas bandys nukelti prezidento rinkimus

Numanomas JAV Demokratų partijos kandidatas į valstybės vadovo postą Joe Bidenas iškėlė prielaidą, kad prezidentas Donaldas Trumpas pamėgins atidėti lapkritį numatytus rinkimus, siekdamas užsitikrinti pergalę.  
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Atminkite mano žodžius: manau, jis bandys kažkokiu būdu nukelti rinkimus, sugalvodamas kažkokią priežastį, kodėl jie negali įvykti“, – sakė J.Bidenas ketvirtadienį per virtualią lėšų rinkimų akciją.

77 metų buvęs viceprezidentas sakė, jog D.Trumpas mano, kad „tai yra vienintelis būdas jam laimėti“.

Iki rinkimų likus pusmečiui, D.Trumpas jau demonstruoja ryžtingą nusiteikimą kovai. Tačiau dėl šalyje siaučiančios koronaviruso epidemijos ir sparčiai augančio nedarbo jo kelias į pergalę gali būti gerokai sudėtingesnis nei buvo prognozuota anksčiau.

Ketvirtadienį pranešta, kad dėl koronaviruso krizės darbo neteko jau 26,4 mln. amerikiečių.

J.Bidenas atkreipė dėmesį į D.Trumpo neseniai išsakytą grasinimą vetuoti finansinės pagalbos skyrimą JAV pašto tarnybai ir sakė, jog tai liudija prezidento nusiteikimą „padaryti viską, ką gali, kad žmonėms būtų labai sunku atiduoti balsą“.

Nors daugelis sutinka, kad balsavimas paštu yra vienas iš būdų sumažinti galimybę rinkėjams užsikrėsti koronavirusu, D.Trumpas tvirtina, kad šis balsavimo būdas potencialiai gali atverti kelią sukčiavimui.

Tuo tarpu dešimtys JAV valstijų dėl koronaviruso protrūkio atidėjo prezidento rinkimų kampanijos pirminius rinkimus.

73 metų D.Trumpas kritikuojamas, kad kasdien Baltuosiuose rūmuose rengiamas spaudos konferencijas, per kurias apžvelgia padėtį dėl koronaviruso, pavertė savo rinkimų kampanijos renginiais.

Anot kritikų, per jas prezidentas telkia savo elektoratą ir aršiai pliekia politinius priešininkus, tokius kaip J.Bidenas, kuris leidžia laiką namuose.

„Namo rūsyje turime mieguistą vyruką, kuriam žiniasklaida duoda kelią ir kuris nenori dalyvauti debatuose apie COVID-19“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją sakė D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius