TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

J. Bidenas smerkia „Hamas“ išpuolius prieš Izraelį

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį emocingoje kalboje pasmerkė „Hamas“ išpuolius prieš JAV sąjungininką Izraelį kaip „gryną blogį“ ir sakė, kad Vašingtonas yra pasirengęs regione dislokuoti daugiau karinių pajėgų.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Palestiniečių kovotojų grupuotė vykdė sunkiai suvokiamus žiaurumus, nužudė ištisas šeimas, nepasigailėdama net kūdikių, prievartavo moteris, Baltuosiuose Rūmuose sakė J. Bidenas.

„Gyvenime būna akimirkų – turiu omenyje tiesiogine prasme – kai pasaulyje pasirodo grynas, nesumeluotas blogis, – sakė jis per televiziją transliuojamoje kalboje. – Tai yra grynojo blogio aktas.“

J. Bidenas taip pat patvirtino, kad žuvo mažiausiai 14 amerikiečių ir kad „Hamas“ grasino nužudyti įkaitus, jei Izraelis neįspės civilių gyventojų apie būsimas atakas Gazos Ruože.

80-metis prezidentas, ilgametis Izraelio rėmėjas, sakė, kad Jungtinės Valstijos rems Izraelį „šiandien ir rytoj, kaip visada“.

J. Bidenas pridūrė, kad bet kuriam Izraelio priešininkui, kuris gali bandyti įsitraukti į konfliktą, turi vieną žodį: „Nedarykite to“ – tai aiški žinia ilgalaikiam priešui Iranui, kuris remia „Hamas“.

J. Bideno kalba buvo atidėta daugiau nei valandai, kol jis ir viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) aptarė paramą Izraeliui su ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi).

J. Bidenas anksčiau paskelbė nuotrauką, kurioje jis ir K. Harris Baltuosiuose rūmuose susitiko su aukščiausiais JAV kariuomenės, žvalgybos ir diplomatijos pareigūnais.

Socialiniame tinkle „X“ jis pranešė, kad „susėdo su savo komandomis, kad gautų naujausią informaciją apie teroristinį išpuolį Izraelyje ir numatytų tolesnius veiksmus“.

„Susisiekėme su ministru pirmininku B. Netanyahu, kad aptartume, kaip koordinuoti veiksmus remiant Izraelį, atgrasant priešiškus veikėjus ir apsaugant nekaltus žmones“, – sakė jis.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ir Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktorius Williamas Burnsas (Viljamas Bernsas) J. Bideno dalyvavo gyvai, o gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) ir aukščiausio rango karininkas Charlesas Brownas (Čarlzas Braunas), kuris žinomas inicialais „CQ“, prisijungė vaizdo ryšiu iš NATO susitikimo Briuselyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius