-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bidenas: Ukraina gali tikėtis stoti į NATO tik pasiekusi nustatytus kriterijus

Ukraina galės tikėtis gauti stojimo į NATO veiksmų planą tik tuomet, kai šalis atitiks nustatytus kriterijus – pavyzdžiui, pažabos korupciją, pirmadienį pareiškė JAV prezidentas Joe Bidenas.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai priklausys nuo to, ar jie atitiks kriterijus“, – pareiškė J.Bidenas, atsakydamas į žurnalisto klausimą apie Ukrainos galimybę įstoti į NATO.

„Jie vis dar turi atsikratyti korupcijos, taip pat įvykdyti likusius kriterijus, kad patektų į veiksmų planą“, – sakė prezidentas.

Anot jo, sprendimas dėl Ukrainos įstojimo priklausytų ne tik nuo Vašingtono.

„Tai priklauso nuo viso Aljanso, taip pat nuo to, kaip jie balsuos“, – pažymėjo J.Bidenas.

Per viršūnių susitikimą Briuselyje NATO patvirtino, kad organizacijos durys yra atviros Ukrainai ir Sakartvelui, anksčiau pirmadienį pareiškė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Patvirtinome savo sprendimus, kad NATO durys yra atviros... Labiau stengsimės padėti Ukrainai ir Sakartvelui, kaip narystės siekiančioms šalims, sutelkti dėmesį į reformas, priartinsiančias jas prie NATO ir euroatlantinės integracijos“, – po viršūnių susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje sakė J.Stoltenbergas.

Anot jo, „pagrindinė žinia yra ta, kad NATO solidarizuojasi su Ukraina“ ir palaiko jos suverenitetą bei teritorinį vientisumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius