-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bideno kandidatė į prekybos sekretorius žada laikytis griežtos pozicijos dėl Kinijos

JAV prezidento Joe Bideno pasiūlyta kandidatė į prekybos sekretoriaus postą Gina Raimondo antradienį per jos paskyrimo svarstymą Senate žadėjo, jog laikytųsi griežtos pozicijos Kinijos atžvilgiu dėl jos „antikonkurencinės“ prekybos praktikos.
G. Raimondo sakė, kad Kinija akivaizdžiai elgiasi antikonkurenciškai, užversdama Ameriką pigiu plienu bei aliuminiu
G. Raimondo sakė, kad Kinija akivaizdžiai elgiasi antikonkurenciškai, užversdama Ameriką pigiu plienu bei aliuminiu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jei būsiu paskirta, planuoju būti labai ryžtinga, kad padėčiau amerikiečiams konkuruoti su nesąžininga Kinijos praktika“, – sakė ji įstatymų leidėjams.

G.Raimondo, pirmoji moteris, užėmusi Rod Ailendo valstijos gubernatoriaus postą, sakė, kad Kinija „akivaizdžiai elgiasi antikonkurenciškai, užversdama Ameriką pigiu plienu bei aliuminiu, ir jos veiklos metodai kenkia Amerikos darbininkams ir pakerta mūsų kompanijų galimybes konkuruoti“.

Anot G.Raimondo, ji palaiko J.Bideno poziciją, kad Jungtinės Valstijos turi konsultuosis su sąjungininkėmis, siekiant atkurti sąžiningą prekybą su Kinija.

Kandidatė nežadėjo, kad tapusi prekybos sekretore paliktų Kinijos telekomunikacijų milžinę „Huawei“ ar kitas kinų bendroves JAV „juodajame sąraše“, į kurį šios kompanijos buvo įtrauktos nusprendus, kad jos kelia grėsmę šalies nacionaliniam saugumui.

Tačiau ji sakė, jog naudotųsi visomis Prekybos departamento galiomis, kad „apsaugotų amerikiečius ir mūsų tinklą nuo kinų kišimosi“, ir pridūrė: „Nesvarbu, ar tai būtų „Huawei“, ZTE, ar bet kuri kita kompanija.“

J.Bideno pirmtako Donaldo Trumpo prezidentavimo metu Prekybos departamentas ėmėsi griežtų priemonių prieš kinų technologijų kompanijas, įtariamas pramoniniu šnipinėjimu ar veiksmais, keliančiais pavojų JAV nacionaliniam saugumui.

Buvęs prekybos sekretorius Wilburas Rossas išplėtė sąrašą bendrovių, negalinčių užsiimti prekyba su JAV prieš tai negavusios atitinkamos licencijos. Į šį sąrašą buvo įtrauktos tokios kinų telekomunikacijų milžinės, kaip „Huawei“ ir ZTE.

Pernai gruodį, likus kelioms savaitėms iki D.Trumpo kadencijos pabaigos, administracija į „juodąjį sąrašą“ įtraukė didžiausią Kinijos lustų gamintoją „Semiconductor Manufacturing International Corp.“ (SMIC), apribodama jos prieigą prie JAV aukščiausios klasės technologijų. Šis žingsnis buvo atliktas dėl SMIC ryšių su Kinijos kariuomene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius