Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Borrellis: derybos dėl branduolinio pakto su Iranu atsidūrė aklavietėje

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis trečiadienį pareiškė, kad derybos dėl Irano ir JAV grįžimo į istorinį susitarimą, ribojantį Teherano atominę programą mainais į švelnesnes sankcijas, atsidūrė aklavietėje.
ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis ir Irano užsienio reikalų ministras Javadas Zarifas
ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis ir Irano užsienio reikalų ministras Javadas Zarifas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bijau, kad dėl politinės situacijos JAV ir netikrumo daugeliu krypčių, dabar liksime tam tikroje aklavietėje“, – naujienų agentūrai AFP sakė J.Borrellis.

Pastaruosius pusantrų metų J.Borrellis koordinavo pastangas atgaivinti 2015 metais pasaulio galybių su Iranu sudarytą branduolinį susitarimą. Šis paktas atsidūrė ant žlugimo ribos 2018 metais, kai iš jo savo šalį išvedė tuometis JAV prezidentas Donaldas Trumpas, grąžinęs Teheranui skaudžias sankcijas.

Iranas savo ruožtu atsisakė vykdyti kai kuriuos savo įsipareigojimus – be kita ko, smarkiai padidino sodrinto urano atsargas ir išjungė JT pavaldžios Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) stebėjimo kameras.

Per derybas, vedamas Vienoje nuo 2021 metų balandžio, Bendrąjį visapusišką veiksmų planą (JCPOA) siekiama atkurti, panaikinant sankcijas Teheranui ir įtikinant Iraną vėl laikytis visų prisiimtų įsipareigojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius