Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

J.Borrellis: ES turi stabdyti Rusiją, išsaugodama ryšio kanalus, kur interesai sutampa

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis trečiadienį akcentavo Europos Sąjungos ir NATO partnerystės svarbą užtikrinant atsvarą nuo europietiškų vertybių tolstančiai Rusijai, tuo pačiu išsaugant ryšio su Maskva kanalus tais klausimais, dėl kurių abiejų pusių interesai sutampa.
Josepas Borrellis Maskvoje
Josepas Borrellis Maskvoje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Rusija yra kaimynė, pavojinga kaimynė. Tačiau tuo pat metu mums derėtų bendradarbiauti su ja dėl virtinės klausimų, kuriais interesai sutampa, tokių kaip susitarimas dėl Irano branduolinės programos ar klimato kaita.

Vis dėlto tuo pačiu privalome sulaikyti Rusiją ir būti jai atsvara“, – sakė jis prieš Šiaurės Atlanto tarybos (NAC) užsienio reikalų ministrų posėdį, į kurį buvo pakviestas.

J.Borrellis taip pat akcentavo būtinybę išsaugoti ryšio su Rusija kanalus. Tai turi būti aptarta NATO ministrų susitikime, pasak ES diplomatijos vadovo, labai svarbiame ES ir NATO partnerių vienybei.

Pradėdamas NAC darbo sesiją NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sakė, kad J.Borrellio ir Aljansui nepriklausančių Suomijos bei Švedijos užsienio reikalų ministrų dalyvavimas aptariant Rusijos klausimą yra reikšmingas.

„Noriu pasakyti, jog labai svarbu, kad šiandien čia su mumis esate jūs. Todėl, kad visi mes susiduriame su tuo pačiu iššūkiu dėl Rusijos. Nei NATO, nei Europos Sąjunga pavieniui negali į jį atsakyti. Tačiau drauge galime papildyti vieni kitų veiksmus“, – pabrėžė J.Stoltenbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius