Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Kaczynskis: Lenkijos valdančioji partija PiS iki 2023 metų turės naują lyderį

Lenkijai nuo 2015 metų vadovaujančios dešiniosios Teisės ir teisingumo partijos (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis sekmadienį pareiškė planuojantis kažkuriuo metu atsistatydinti, kad iki 2023 metų partijos vairą perimtų naujas veikėjas.
Jaroslawas Kaczynskis
Jaroslawas Kaczynskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Kaczynskis yra parlamento narys be jokio posto ministrų kabinete, bet jis laikomas įtakingiausiu Lenkijos politiku, brėžiančiu valstybės kursą.

70-metis politikas per „šeimų iškylą“ Mazovijos vaivadijoje sakė manąs, kad „po ketverių metų šioje vietoje stovės kas nors kitas – nes jau esu tam tikro amžiaus“.

PiS vyriausybė skyrė dosnias išmokas šeimoms, populiarias tarp šalies piliečių ir partijai užtikrinusias dar platesnį palaikymą. Ji taip pat stiprino šalies teismų kontrolę, bet dėl tokios politikos Varšuva sulaukė Europos Sąjungos kritikos dėl esą sukeliamo pavojaus teisinei valstybei ir demokratijos vertybėms.

J.Kaczynskis neigė esąs „diktatoriško“ būdo. „Tai nesąmonė“, – pareiškė jis.

„Jeigu būtų diktatūra, nebūtų opozicijos“, ir visuomenė negalėtų kritikuoti valdančiosios partijos, PiS lyderis sakė per renginį kaimiškoje Kučkų-Kolonijos bendruomenėje netoli Radomo miesto.

„Esame laisvės sala Europoje ir norime toliau būti tokia sala, bet taip pat sparčios plėtros sala“, – tvirtino jis.

Lenkijos vyriausybė taip pat kritikuoja ES valdymą ir nori, kad nacionalinėms vyriausybėms būtų užtikrinta daugiau teisių savarankiškai priimti sprendimus.

J.Kaczynskis ir jo velionis brolis dvynys Lechas praeito amžiaus 9-ajame dešimtmetyje buvo aktyvūs prodemokratinio judėjimo „Solidarumas“ veikėjai.

Žlugus komunistiniam režimui jie tapo partijų kūrėjai ir lyderiai. 2006–2007 metais broliams priklausė pagrindiniai valstybės postai: Jaroslawas vadovavo vyriausybei, o Lechas buvo prezidentas.

Lechas Kaczynskis 2010 metais žuvo per lėktuvo katastrofą Rusijoje, o Jaroslawas nuo to laiko visuomet matomas dėvintis vien juodus kostiumus kaklaraiščius gedulo ženklan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius