-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Prigožinas reikalauja, kad įmonės skirtų darbuotojams laiko kariniams mokymams

Rusijos oligarchas Jevgenijus Prigožinas, kurio vadovaujama „Wagner Group“ suvaidino svarbų vaidmenį konflikte Ukrainoje, pareikalavo, kad Rusijos įmonės suteiktų darbuotojams laiko treniruotis privačios Rusijos karinės grupės stovyklose, rašo CNN.
Jevgenijus Prigožinas
Jevgenijus Prigožinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Savo koncerno „Concord Group“ pareiškime J.Prigožinas, kuris taip pat žinomas kaip Rusijos prezidento Vladimiro Putino „virėjas“, teigė, kad „daug savanorių milicininkų, ypač iš Belgorodo ir Kursko sričių, šiuo metu dalyvauja kariniuose mokymuose „Wagner PMC“ bazėse“.

„Deja, kai kurios įmonės, kuriose dirba šie savanoriai milicininkai, neleidžia jiems imti trumpalaikių atostogų mokymams“, – tęsė jis.

Vėl pereidamas į puolimą prieš dalį Rusijos valdžios, J.Prigožinas sakė, kad šios įmonės yra „valstybinės, priklausančios stambiems verslo veikėjams, kurie gyvena toli nuo Kursko ir Belgorodo sričių (paprastai kažkur Maskvoje)“.

„Laikykite tai atviru kreipimusi į stambaus verslo savininkus, kurių darbuotojai bando gauti mokymus, kurie leistų jiems ginti savo tėvynę. Būkite malonūs ir nustokite trukdyti savanoriams milicininkams gauti mokymų atostogas; priešingu atveju jūsų įmonių pavadinimai, direktorių ir kitų vadovų pavardės bus paviešintos“, – sakė jis.

Karui įsibėgėjant J.Prigožinas ėmė laikytis vis labiau populistinio tono, kaltindamas dalį Rusijos institucijų dėl nepakankamos paramos Rusijos kariuomenei ir kritikuodamas Gynybos ministeriją dėl prastos organizacijos.

Anksčiau trečiadienį CNN pranešė, kad JAV prezidento Joe Bideno administracija svarsto galimybę įtraukti „Wagner group“ į užsienio teroristinių organizacijų sąrašą, tebesitęsiant pastangoms primesti Rusijai išlaidas už karą Ukrainoje,.

„Wagner“ grupė – tai samdinių įmonė, aktyviai dalyvaujanti kovose Ukrainoje. Grupė dažnai apibūdinama kaip V.Putino neoficiali kariuomenė. Nuo savo įkūrimo 2014 m. ji išplėtė savo veiklą visame pasaulyje. Grupė kaltinama karo nusikaltimais Afrikoje, Sirijoje ir Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius