Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 24 /10:20

J.Prigožinas įvertino Rusijos invaziją: Ukraina tapo žinoma visur, o jos kariuomenė – viena stipriausių

Rusijos samdinių grupės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas kritikuoja Rusijos invaziją į Ukrainą tvirtindamas, kad Kremlius pasiekė priešingų rezultatų nei tikėjosi. Anot jo, Ukraina tapo žinoma visame pasaulyje, o jos kariuomenė smarkiai išaugo ir tapo viena stipriausių, rašo CNN.
Jevgenijus Prigožinas
Jevgenijus Prigožinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu promaskvietiškam tinklaraštininkui Konstantinui Dolgovui J.Prigožinas sakė, kad ukrainiečiai yra „labai gerai organizuoti, labai gerai apmokyti, jų žvalgyba yra aukščiausio lygio, jie gali vienodai sėkmingai valdyti bet kokią karinę sistemą – tiek sovietinę, tiek NATO“.

„Dabar galiu spręsti pagal savo patirtį, žinau, kaip kariauja skirtingos šalys [...] šiandien „Wagner“ PMC yra geriausia kariuomenė pasaulyje, o po jos, žinoma, turiu pasakyti, kad tai turėtų būti Rusijos kariuomenė, kad būtų politiškai korektiška, bet manau, kad ukrainiečiai šiandien yra viena stipriausių kariuomenių pasaulyje“, – sakė J.Prigožinas.

Savaitgalį „Wagner“ pareiškė, kad užėmė visas planuotas teritorijas ir ketvirtadienį paliks fronto liniją Rytų Ukrainoje, palikdama kovas Rusijos gynybos ministerijai.

J.Prigožinas anksčiau ne kartą kritikavo Rusijos karinę vadovybę, įskaitant anksčiau šį mėnesį, kai jis kaltino Rusijos gynybos vadus dėl „dešimčių tūkstančių“ „Wagner“ aukų, nes jie neturėjo pakankamai amunicijos.

Interviu J.Prigožinas sakė, kad mūšyje dėl Bachmuto žuvo daugiau kaip 10 000 „Wagner“ karių. Ir jis pripažino, kad Rusija nepasiekė didelės sėkmės siekdama „demilitarizuoti Ukrainą“.

„Specialiosios karinės operacijos pradžioje jie (ukrainiečiai) turėjo, tarkime, 500 tankų, o dabar jie turi 5 000 tankų, ir jei tada tik 20 000 žmonių mokėjo kariauti, tai dabar yra 400 000 žmonių, kurie moka kariauti. Taigi kaip mes ją (Ukrainą) demilitarizavome? Atrodo, kad mes padarėme atvirkščiai, mes ją militarizavome“, – sakė jis K.Dolgovui.

Anot jo, nepavyko ir „denacifikacija“, nes dabar Ukraina ir jos tauta yra žinoma ir gerbiama visame pasaulyje.

Tačiau J.Prigožinas nemini Rusijos prezidento Vladimiro Putino, bet, kaip įprasta, užsipuola Gynybos ministerijos vadovybę ir likusią Rusijos vadovybę.

„Mes chamiškai atėjome, prasiėjome batais po visą teritoriją ieškodami nacistų. Kol ieškojome nacistų, naikinome visus, kuriuos galėjome, po to pasiekėme Kyjivą, vėliau – rusų kalba sakau – apsišikome ir atsitraukėme. Toliau – į Chersoną. Apsišikome, atsitraukėme. Po to ar iki to, jau laikas painiojasi, – Iziumas, Lymanas. Ir kažkaip mums niekaip nepavyksta“, – piktinosi J.Prigožinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius