-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Prigožino „Wagner“ grupei – JK advokatų ieškinys dėl Ukrainoje vykdomo teroro

JK advokatų kontora „McCue Jury & Partners“ antradienį pranešė pateikusi ieškinį dėl artimo Vladimiro Putino bendražygio Jevgenijaus Prigožino įkurtos privačios karinės bendrovės „Wagner“ dalyvavimo karo veiksmuose Ukrainoje, rašo „Evropeiska Pravda“, remdamasi kontoros pranešimu.
Jevgenijus Prigožinas ir Vladimiras Putinas
Jevgenijus Prigožinas ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Londono Aukščiausiajam teismui pateiktas ieškinys grindžiamas neteisėtu J.Prigožino, „Wagner“ ir V.Putino karo mašinos siekiu neteisėtomis priemonėmis terorizuoti Ukrainos žmones.

„Mūsų žiniomis, tai pirmas kartas istorijoje, kai privati karinė bendrovė buvo paduota į teismą už terorizmo naudojimą ir sąmokslą su nesąžininga valstybe, kuri ją finansuoja, kad ji vykdytų neteisėtą karą“, - teigia advokatai.

Jie pažymi, kad tai, jog „Wagner“ naudoja terorizmą V.Putino tikslams Ukrainoje pasiekti, patvirtina jų karo nusikaltimai, įskaitant kankinimus, žudymus ir prievartavimus kaip karo priemones, kuriomis siekiama įbauginti civilius gyventojus ir priversti juos paklusti.

Ieškinys iš pradžių bus susijęs su „nedidele ieškovų grupe“ Ukrainos piliečių, nukentėjusių nuo grupuotės veiksmų, ir bus finansuojamas sutelktinio finansavimo būdu. Jei bus surinkta pakankamai lėšų, kompensacijos suma gali siekti milijardus svarų sterlingų.

Advokatų kontora tikisi, kad panašūs teisminiai procesai gali prasidėti ir kitose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius